Ez befolyásolja a fogyást?
#4 nem csak vitaminok vannak a világon... van benne rengeteg ásványi anyag, rost... no meg a zöldalma az egyik legalacsonyabb szénhidrát tartalmú gyümölcs... ráadásul a ch-jának is csak elenyésző része fruktóz...
De okoskodjál csak...
Ó, remek, megérkezett a gyümölcsutáló. Majd ha mutattok egy embert, aki attól hízott el, hogy túl sok rostban gazdag gyümölcsöt evett, akkor elhiszem, hogy nem jó.
Kérdező, egy kicsit sok, nem a beltartalma miatt, hanem mert ha rövid idő alatt ennyit megeszel, azzal tágulhat a gyomor, romlik a természetes éhség-telítettségérzet.
A fogyást egyszer öt zöldalma nem fogja befolyásolni, a folyadék+rost pillanatok alatt keresztülküldi az emésztőrendszeren. Kikakilod és kész.
Ha rendszeresen beteszel a kalóriadeficitnek plusz evéssel, az termsézetesen gátolni fogja. Amúgy nemigen, hiába cukor, az energia számít inkább.
No persze, hallottunk már olyanokról, akiknek bekavar a cukor a belső folyamataiba, ilyen speckó esetekben akár gátolhat is, de akkor is fogyni fog kalóriadeficitben.
Inkább úgy kavarhat be, hogy éhes leszel a sok cukortól és többet eszel. De ahhoz többet kell enni, ha megállod, akkor csak a többletcukor jelenik meg. S ha inkább jóllaksz tőle s ez esetleg másnapra is áthúzódik, még az is lehet, hogy másnap kevesebbet eszel és semmi plusz nem jelenik meg. Mit tudom én?
A zöldalma tényleg nem olyan cukros, ez mondjuk érezhető is rajta, csak az íz néha csalós... Egy normál deficitet nem vág tönkre, ha csak ez a plusz.
Szerintem a tábla csoki is jó lehet, a gyümölcs is. Nekem ezerszer inkább a csoki való fogyáskor és máskor is, persze cukor nélkül. Persze a legtöbb tápanyagomat nem abból veszem, de energiának még a tömény zsír is megteszi, egy rendes csoki pedig sokkal hasznosabb.
Miért kell utálni mindenféle ételeket? Még a cukros, de tömény étcsokikban is alig akad cukor, nem ideális formájú, én kerülöm, de azért nem a világvége enni néha. A nagyi sütije, na az a brutális, vagy a birsalmasajt vagy a lekvárok. Iszonyú cukrosak tudnak lenni. A csoki túl laktató ahhoz, hogy sok kelljen belőle, sütiből nekem megy egy halom is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!