Sok volt ennyi gyümölcs mára? Befolyásolja a fogyást?
Ma egy kicsit túlzásba vittem a gyümölcs evést, eddig ettem egy banánt (115 gramm), egy őszibarackot (105g) és egy gália dinnyét (315g). (Persze nem csak gyümölcsöt ettem ma, reggelire a banán mellé ettem még 2 szelet rozs kenyeret (50g a két szelet kenyér) sonkával és uborkával.)
Szerintetek ez a sok gyümölcs rossz hatással lesz a fogyásra?
Ti szoktatok gyümölcsöt enni fogyózáskor?
Nem túl jó, de egy naptól bajod nem lesz.
A gyümölcs tele van cukorral. Ritkán eszek, akkor is csak alacsony glikémiás indexűeket. Ananász, grapefruit, meggy mehet, alma már kicsit ritkábban.
Banán, sárgadinnye, őszibarack viszont nagyon cukros.
A vegánok egy étkezés alatt esznek min. kétszer ennyit, mégis nézd meg, milyen jó formában vannak. (akik már huzamosabb ideje ezen az étrenden élnek.
Nekem nevetnem kell, amikor látom, hogy egyesek mennyire aggódnak a gyümölcscukor miatt. A legtökéletess reggeli a számomra 3-4 érett banán, és jól érzem magam utána, valamint mennek is le a kilók szépen, a testemen is látom a változást.
Valoban, en kb.80%-ban vegan eteleket eszem, hust, tejet egyaltalan nem (csak halat) es rengeteg gyumolcsot, zoldseget eszem (meg amugy szenhidratot). Evekig nem tudtam lefogyni, az utobbi honapokban viszont szenvedes nelkul is lement rolam 20 kg. Meg kb. 12 kg van hatra.
Szoval nem kell felni a gyumolcsoktol, a kerdes inkabb az, hogy mit mivel kombinalsz.
Ez Neked sok? :) De aranyos... Igaz, múltkor egyszeri 75 deka meggyen pörgött valaki az egészség témakörben...
Oké, fogyókúrában más a sok, de azért (alkalmanként, nem rendszeresen) ez nem akkora mennyiség, hogy aggódni kelljen miatta... Főleg, hogy a kalóriadeficit számít messze a legtöbbet.
Természetesen bekavarhat az ilyesmi valamit, nem mindenkinek tesz jót a gyümölcsevés fogyáskor. Van, aki csak éhes lesz tőle, miközben megnő a kalóriabevitel, az jobb, ha csínján bánik vele. Persze nem mindegy, melyik gyümölcsöt eszed, cukortartalom, éhesítő hatás... Nekem jobb az almát kerülnöm, az összes bogyós és a fagyasztott banán (amiből elég kevés is) mehet.
Szeretem a gyümölcsöket, fogyáskor is eszem őket, bár engem nem hat meg, ha lassan fogyok, de az nem a gyümölcs miatt van, nagyon kevés is elég számomra. De ha kifejezetten kedvem lesz a nyáron egyszer 2 kiló dinnyére, nem fogom megakadályozni magamat benne, milyen már az. Elég bizonyos vagyok benne, hogy kalóriadeficitem lesz és fogyni fogok. Alapesetben viszont kevés gyümölcsöt eszem, de ez nekem így jó. (Ma pl. csak egy egész kevés málnát, epret, meggyet és cseresznyét ettem, érnek a kertben, elkerülhetetlen, de nem vágytam sokra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!