A külünböző zéró, cukor/szenhidrát/glutén/laktózmentes ételek, élelmiszerek miért drágábbak?
Szerintem ez borzasztó szemét dolog hogy a gyártók tulajdonképpen emberek betegségéből üzletet csinálnak.
Tudom hogy vannak akik divatból esznek mindenféle mentes bio ételeket/italokat, de sokan tényleg valós probléma miatt nem ehetnek ilyeneket.
Miért kell ezeknek az embereknek duplán ártani? Nem elég az alap problema, még anyagilag is rosszabbul járnak.
Alapanyagokat kell venni, és főzni, így nem drágább.
Pl. vannak eleve gluténmentes gabonák (pl. rizs), krumpli, zöldségek, semmi bajod nem lesz, ha kenyér helyett ezeket eszed. Csak kicsit ki kell lépni a megszokásból.
A bio valóban drágább, de szerintem a mai világban nem létezik olyan, hogy bio, max. ha magadnak termeled (de még akkor se 100% biztos).
Én lisztérzékenyként annyit mondhatok,hogy a legolcsóbb megoldás ha egyszerűen nem veszel ilyeneket .
Nagy ritkán,ha megkívánom sütök otthon magamnak valami süteményt, olcsóbb mint a cukrászdában az tény,viszont az is,hogy drágább egy sima fehérlisztből készült pogácsánál még így is .
Választhatsz,hogy lemondasz dolgokról ,vagy kiadod érte a sok pénzt.
Amúgy a laktózmentes tejtermékek már nem drágábbak,arra van szerintem a legnagyobb kereslet az ilyen "mentes" dolgok közül.
A cukormentesről őszintén fogalmam sincs .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!