Mit főzzek ami nagyon olcsó, minél olcsóbb?
Sajnos rossz helyzetbe kerültünk, a rezsi fix nem tudunk spórolni rajta, maradt a kaja amin lehetne spórolni.
Írjatok ötleteket
Sok mindent leírtak előttem, én abban szeretnék tippeket adni, hogy mivel spórolhatsz még, ha kajáról van szó:
- alapvető, hogy állandóan figyeld az akciókat
- mindig a fajsúlyt nézd a termékeknél, sok az átverés, néha ami drágábbnak tűnik, valójában olcsóbb (tejtermékeknél nagyon gyakori)
- kuponokat gyűjtsd és váltsd be
- ez a három dolog mindig legyen otthon: zsír, liszt, cukor
- a boltokban keresd az ertekcsokkentett polcot, ott lejárat közeli termékeket tudsz venni
- járj piacra, alkudozz bátran, illetve érdemes zárás előtt menni, mert akkor sok mindent odaadnak fél áron
- a piacon érdemes mindig ugyanoda menni, egy idő után megismernek és olcsóbban adják a termékeket
- nem tudom, mennyire nehézkes megoldani, de ha bármilyen mód van rá, legalább havi 1x iktassatok be egy kört a lidlben vagy az aldiban, és tartós élelmiszert vegyetek ott, ár-érték arányban ők a legjobbak
- amikor akciósan tudtok zöldséget/húst venni, szánjatok rá kicsit több pénzt és fagyasszatok
- ahogy írták itt korábban, tervezzetek előre menüt, és mindig szezonális termékekkel, pl ilyenkor tél végén káposzta, a hétre legyen sok káposztás étel (rakott, tésztának megcsinálni, köretnek, levesnek, stb)
- gondolom ez alapvető, de ne dobjátok ki a maradékot, próbáljátok megmenteni és másik kajába felhasználni
- és talán ami a legfontosabb, ahogy belefér, heti/havi egyszer vegyetek magatoknak vmit, amit megkívántok és máskor nem veszitek meg budget okok miatt, ez a léleknek fontos... főleg a gyerekeknek, néha kapjanak egy kis csokit, ilyesmi.
Kívánom, hogy mielőbb megoldódjon az anyagi helyzetetek! Pár éve sajnos én is átéltem ezt, nekem rengeteget segítettek a fenti dolgok, mind a mai napig alkalmazom őket.
"Hússal leszek bajban mert önmagában a teszta és rizs vagy kelt teszta nem elég tápláló."
Nézd meg hogy milyen hüvelyeseket tudsz a legolcsóbban szerezni: száraz bab, száraz lencse. Reggel beáztat, este megfőz. Vagy este beáztat sokat, reggel megfőz, porcióz, mélyhűt.
Nem csak fasírtot lehet belőle csinálni, lehet összefőzni pl. rizzsel, lehet ragunak megcsinálni, vagy salátának stb. Ez pl. olcsó, finom és laktató: [link]
Löncshús: emlékeim szerint a beltartalmi értéke nem a legjobb, de ár-értékarányban sem jó. Lehet a férjednek hisztizni, hogy "de hát a hús!", szerintem hüvelyesekkel ennél jobban jár.
És ha már itt tartunk: ne csak azt nézd, hogy mennyibe kerül, hanem mennyire laktat, mennyi benne a tápanyag! Lehet, hogy egy fehér rizs olcsóbb, mint egy gersli, de hamarabb éhezik meg utána az ember és valamennyivel a tápanyagtartalma is kevesebb. És a változatosság egyébként is fontos.
Én is azt javaslom, hogy ha van értelmes piac a környéketeken, nézd meg! Sajnos nem mindenhol igaz, de nálunk sok minden olcsóbb, mint a hipermarketben. A kimérős savanyúsággal ilyenkor lehet, hogy jobban kijössz, mint nem szezonális zöldségekkel. A kevésbé esztétikus (de tök használható) cucc tud olcsóbb lenni. Próbálj idényzöldségeket vásárolni - előttem már leírták mi megy most.
Fűszerezz, ha eddig nem tetted. (Nem olyan drága és hatalmas különbséget jelent.)
Mirelit kukorica, mirelit zöldborsó: olcsóbb, mint a konzerv és könnyebben tudod adagolni.
Én is ajánlok neked egy blogot: [link] Igen, vega. Viszont olcsón, hatékonyan főz, szezonális és hazai alapanyagokból. Te meg nyugodtan dinsztelheted a hagymát szalonnazsíron, beleölheted a darált húst vagy süthetsz hozzá husit ;)
36 Hiába tápláló valami, ha nem szereti férjem és nem eszi meg hanem esz inkább a vajas kenyeret a főtt kaja meg nem fogy el.És mivel ő a fő kereső, nem akarom,hogy az legyen,hogy nincs rendes főtt kaja ami neki jó.
Köszönöm a tippeket voltak számomra hasznos dolgok benne.
Egy jól fűszerezett bolognai mártást fel tudsz turbózni reszelt sárgarépával, zellerrel (kb. harmad-fele arányban a húshoz képest.)
Így egy fél kiló darálthúsból 2x4 adag simán kijön. Olcsó paradicsomkonzervvel (120 ft-ért már lehet kapni darabolt olasz paradicsomkonzervet) - durumtésztából egy félkilós csomag szerintem elég egy négytagú gyerekes családnak egyszerre. 199 ft a Lidl-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!