Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit főzzek ami nagyon olcsó,...

Mit főzzek ami nagyon olcsó, minél olcsóbb?

Figyelt kérdés

Sajnos rossz helyzetbe kerültünk, a rezsi fix nem tudunk spórolni rajta, maradt a kaja amin lehetne spórolni.

Írjatok ötleteket

2021. jan. 26. 18:00
1 2 3 4
 21/38 anonim válasza:
88%
Esetleg lángos? Sajt nélkül is teljesen jó.
2021. jan. 26. 21:51
 22/38 anonim ***** válasza:
4%
#21-es: olcsó kajákat keres, miért írtad a lángost? Ha ennyire akarod, hogy azt egyenek akkor vedd meg nekik!
2021. jan. 26. 23:27
 23/38 anonim válasza:
98%
Miért az nem olcsó kaja? Nem értem a felháborodásod. Otthon kijön párszáz forintból....
2021. jan. 27. 01:10
 24/38 anonim ***** válasza:
98%
22-es: lángost OTTHON is lehet sütni, nem csak VENNI lehet! Házilag meg nem kerül sokba.
2021. jan. 27. 08:27
 25/38 A kérdező kommentje:
Igen a lángos is olcsó igaz a lakás úszik az Olajszagban de finom 😊
2021. jan. 27. 08:32
 26/38 anonim ***** válasza:
30%

Én is azt javaslom, hogy egy hónapra előre vásároljatok be. Legjobb, ha házhoz szállítással kéritek, talán van valamennyi felára, de sokkal kevesebb, mint amennyit az élőben vásárlással elköltenétek felesleges dolgokra. Legyen otthon mindig konzerv, tartós élelmiszer, tartós kenyér, esetleg egy kis hús a mélyhűtőben, hogy hó végén ne kapjátok azon magatokat, hogy se pénz, se kaja...

A száraz hüvelyesek nagyon olcsók, a sárgaborsóból fél kiló pl. 300 forint, csak egy kis hagyma kell hozzá, és négy főre elég főzeléket lehet készíteni belőle. De a saját márkás mélyhűtött zöldségek nagy kiszerelésben is jó áron vannak.

Gyerekkoromban nagyon szerettem a sült parizert főzelékre vagy krumplipürével, meg a rántott parizert. Az se kerül sokba.

2021. jan. 27. 08:52
 27/38 A kérdező kommentje:

Nemtudom hova annyit előre mert tudjatok mekkora egy panel konyha. A hűtőben is csak két fiók fagyasztó van.

De mindig lista szerint vásárolok be semmi plusz.

2021. jan. 27. 09:00
 28/38 anonim ***** válasza:
95%

Van a közeletekben multi? Mert (csak a Sparról és Aldiról tudok nyilatkozni) sokszor vannak közeli lejáratú élelmiszerek leárazva. Én mindig szétnézek ott, és sokszor abból lesz az aznapi kaja. A múlt héten az Aldiban szeletelt, csont nélküli tarját vettem, kilóra vetített ára 939 ft volt (féláron volt, mert aznap lejárt)

A sajtos sajnos el kell felejtsétek, drága hozzávaló.

Esetleg piac van a közelben? Ott is olcsón lehet bevásárolni, idény zöldségekkel a legolcsóbb főzni: jelenleg káposzta, (akár savanyún) krumpli, cékla (isteni sütve), száraz hüvelyesek (ebből akár hús nélküli fasírtot is csinálhatsz).

Egyébként megfelelő fűszerezéssel könnyen lehet pótolni a húst.

Pl. ilyen a füstölt paprika, pl. a húsimádó férjem a zöldbabfőzeléket simán begyűri, ha zsíron dinsztelt hagymával, fokhagymával csinálom, jó sok babérlevéllel, kaporra, füstölt paprikával fűszerezem.

A főzelékeken úgyis tudsz spórolni, hogy nem tejföllel habarod, hanem egy kis részt kiveszel, leturmixolod, és azzal sűríted.

Vagy ha szeretitek a füstölt szalonnát, a bőrével szoktam levesekhez alaplevet készíteni, megvan a zsiradék így a leveshez, és a füstös, húsíz. Már csak néhány babérlevél, egy hagyma, pár szem krumpli, kész a krumplileves.

2021. jan. 27. 13:46
 29/38 A kérdező kommentje:

28 Pennybe járok ugy vettem észre az a legolcsóbb. Az Aldi kiesik nekünk nagyon meg a Lidl is.

Párom miatt fontos a hús mert fizikai munkát végez én meglennék nélküle.

Ma is főzeléket csinaltam és hozza fasirtot. Nem lett világbajnok a fasirt máskor kevesebb kenyeret rakok bele de most sokat tettem úgy kiadósabb.

2021. jan. 27. 14:04
 30/38 anonim ***** válasza:
32%
Szia! Ne haragudj a kérdésért, a gyerekek hogyan élik meg ezt az egészet?
2021. jan. 27. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!