Mit főzzek ami nagyon olcsó, minél olcsóbb?
Sajnos rossz helyzetbe kerültünk, a rezsi fix nem tudunk spórolni rajta, maradt a kaja amin lehetne spórolni.
Írjatok ötleteket
Ha mindet megesztek, akkor olcsó húsokat is tudsz venni. Több helyen a faros comb egészben 300-400 Ft/kg. A farrészből készíthetsz levest (leginkább ragulevest, hogy tápláló legyen), az alsócombot sütheted, esetleg ha tojás van, ránthatod, a felsőt kicsontozva, a csont megy a leveshez, a zamatához hozzáad, a filét pedig ledarálhatod, és van darált húsod is. Vagy töltheted, ránthatod, sütheted ezt is. A panírozáshoz, ha nincs elég tojásom, felesben verem fel tejjel, laktózmentessel, mert kettő is van a családban. A konzerv löncstől mindenképp többet ér.
Ha eléggé elvetemültek vagytok, farhátat is vehetsz. Ezt is tudod tölteni, rántani, nagyon finom pörköltje van, ha csak a szaftját eszitek meg nokedlivel, akkor is egy külön finom étel.
Én szoktam (nem szükségből, hanem mert szeretem), húsos csontot/karajcsontot venni, ez is 300-400 Ft/kg, ezt befűszerezve megsütni, mint az oldalast, akár savanyú káposzta ágyon.
A sertésmáj is olcsó, resztelt májnak, és szintén rántva.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, azért ezeket kombinálva, már úgy tehet az ember, mintha húst is fogyasztott volna.
Régebben, ha nélkülözés volt, készült párizsiból pörkölt, tésztához, virsliből pizza, maradék vagy szikkadt kenyérből tepsiben kisütött töltelék, ez azóta is örök kedvenc.
Konzervloncs ... kirantva ... a legjobb!
De olcso a krumplisteszta es a tojasos nokedli is.
répás spagetti? nekem jobban ízlik, mint a húsos verziók
tojásos krumpli, krumplis tészta
amúgy van egy blog, itt egy csomó olcsó, de egészséges recept van fenn:
Zúza pöri
Máj pöri
Paprikás krumpli
Riszes hús akár zúzából vagy csak pöri alapból, vagy ugyanez káposztábol rizzsel
Ha hosszabb távon szeretnétek kicsit spórolni az élelmiszeren...
Szoktatok menütervet készíteni? Ez alapján érdemes bevásárló listát írni és szigorúan ahhoz tartani magatokat. Üljetek össze, beszéljétek meg, hogy mikor mit szeretnétek enni.
El tudtok tárolni 1 heti, 2 heti, esetleg egy havi élelmiszert?
Érdemes minél ritkábban boltba menni, ezzel elkerülni az impulzus vásárlást. A húst illetve a pékárut (kenyeret, zsömlét) lehet mélyhűtőben tárolni.
Akciós tartós élelmiszerekből érdemes többet venni.
Pár hónapig vezessétek, hogy mennyit költötök élelmiszerre, készítsetek egy büdzsét, ez segít kicsit jobban átlátni a pénzügyeket.
Nekünk ezek a dolgok segítettek spórolni, hátha másnak is segíthetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!