Ezt hogy kell elkészíteni?
Jó, addig meg van, hogy előmelegítem a sütőt, aztán behelyezem. De hogy lesz a legízletesebb? Először takarjam le alufóliával? Mennyi időre? Köszi, ha segítetek, kezdő vagyok még.
Nem tudom mennyire vagy kezdő, de ha nagyon, akkor szólok, hogy amiben árulják a húsokat, például ezt a kacsatálat, abban nem lehet megsütni, kell egy tepsi vagy egy serpenyő fedővel, vagy egy sütőzacskó is megfelelő.
A húst mosd meg, szőrtelenítsd, gyengén borsozd, sózd be egy-két órára. Tedd tepsibe, rakjál mellé 4 fél almát, vagy 4 fél hagymát, fedd le fóliával, süsd 200 fokon 1-1.5 órát, vedd le a fóliát, vedd ki az almát vagy a hagymát, fordítsd úgy a húsokat, hogy a bőrös felük legyen felül, és (lehetőleg légkeverésesen) süsd további 25-30 percet. Jó étvágyat!
Amiben ez van #1, azt simán beteheti a sütőbe.
Amúgy csak fűszerezni kell, meg nyilván átnézni tollakra
Szóval kiolvasztod, megnézed hogy toll maradt-e benne, fűszerezed, pl só, bors, kevés fokhagyma, 3-4 órát állni hagyod, utána alufóliával lefedve alacsony hőmérsékleten sütöd (150 Celsius max), ha puha leveszed a fóliát, felcsavarod a sütőt és pirosra sütöd pár perc alatt mindkét oldalát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!