Sajtmártás
Hozzávalók:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
só
10 dkg reszelt sajt (legtöbbször gouda,vagy cheddar, de lehet többféle is, csak jól olvadó legyen)
Elkészítés:
A vajat lassú tűzön felolvasztom, majd hozzáadom a lisztet és fehéredésig kevergetem. Sózom, majd felöntöm hideg tejjel. Állandó keverés mellet addig főzöm, amíg sűrű nem lesz. Sokáig kell keverni.
Az így elkészített fehérmártáshoz hozzákeverem a reszelt sajtot és már kész is.
Nem eszem vajat amúgy avval készülne.
Tapadásmentes edényben tejet melegítek ( mennyiség attól függ hány személyre készül, egymagamra kb 2-2.5 dl) amikor felmelegedett megy bele egy tömlős sajt valamilyen folyósabb fajta pl. Sissy,kevés bors, összeforralom majd egy jó nagy adag reszelt sajt. A sajt sóssága miatt a legvégén sózom ha kell.
A lidlben lehet venni kéksajtos kockasajtot, én szeretem az ízét avval szoktam még bolondítani, nagyon olcsó és sokáig kitart, olyan intenzív az íze egy "kocka" is elég bőven.
Ha spenótlevelekkel csinálom akkor fokhagyma granulátum is kerül bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!