A zabkását lehet tejbe elkészíteni vagy csak kizárólag vízzel ahogy irja?
Figyelt kérdés
Létszi lehesen mert vízzel nagyon rossz volt.2018. júl. 15. 22:11
2/7 anonim válasza:
Hiába van ráirva hogy vízzel kell,én mindig tejjel szoktam!Sokkal finom
3/7 anonim válasza:
Lehet.
Hozzávalók, 2-3 adaghoz:
10 dkg aprószemű zabpehely
3 dl tej
4 dl víz
1 csipet só
az ízesítéshez adagonként 1 teáskanál méz
A zabpelyhet összekeverjük egy lábosban a folyadékkal, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Olyan állag a jó, mint a puding vagy a tejberizs, eddigre a zabpehely szinte teljesen szétfő, de nem lesz olyan, mint a cement. Adagoljuk ki tálkákba, csorgassuk rá a mézet, hagyjuk fogyaszthatóra hűlni, de még melegen fogyasszuk el.
4/7 anonim válasza:
Persze, pont tejjel a gyakoribb, amennyire tudom. Különben is, a te ételeidet úgy csinálod, ahogy akarod (hacsak nem vagy beteg vagy más ok nem jön be).
5/7 anonim válasza:
Lehet, de szerintem meg úgy ehetetlen XD
6/7 viragkissvivien válasza:
Én csak tejesen eszem. Nekem a vizes megoldás az új😅. Amúgy én a zacskós krémleveseket is tejjel eszem nem vízzel. (szerintem azzal undi)
7/7 anonim válasza:
Szoktad te amugy izesiteni? A zabkasa onmagaban semmilyen, akar vizzel, akar tejjel keszited. Csipes so, edesito, vanilia aroma nalam az alap, aztan lehet kakaoval, fahejjal, stb. izesiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!