Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan szoktátok elkészíteni...

Hogyan szoktátok elkészíteni és ízesíteni a kuszkuszt köretként?

Figyelt kérdés
2018. dec. 5. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
Leöntöm forró vízzel.
2018. dec. 5. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
92%

Köretként a legegyszerübb picit megsózni és kétszeres mennyiségü forró vízzel leönteni, tetszés szerint lehet füsezrezni.

De eredetileg az az étel fölött készült gözöléssel, amihez adták körítésként, egy pároló edényt tettek a föételes edény tetejéere fedö helyett és az abból felszálló gözök párolták és ízesítették a kuszkuszt.

2018. dec. 5. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy üvegtálba öntöm,mehet rá a forróvíz. Só, húsleveskocka, vegeta, petrezselyemzöld, különböző zöldségek kerülnek bele.
2018. dec. 5. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A kuszkuszt kimérem és egy hőálló tálba szórom, felöntöm ugyanannyi forró vízzel, adok hozzá egy kevés olívaolajat vagy vajat. Én még nagyon kicsit meg is sózom ilyenkor.

Légmentesen lefedem folpackkal és 5-6 percig állni hagyom, hogy meg duzzadjon. Mást nem is kell vele csinálni, 5 perc alatt magába szívja a vizet és kész. Egy villával fellazítom a szemeket, hogy szép, pergős legyen.

Csak olyan ételhez készítem köretként, ami szaftos, mártásos, vagy egyszerűbben fogalmazva amihez illik a tarhonya, vagy a nokedli, ahhoz kiváló köret a kuszkusz is.

2018. dec. 5. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Mansour ***** válasza:
100%

Köretként csak natúrban, nagyjából úgy, ahogy a 4-es is írja.

Önálló ételként hagymát és fokhagymát párolok, kis kockára vágott zöldségeket adok hozzá (ha van, főleg cukkinit és padlizsánt, de bármilyen zöldség jó), paradicsomot teszek hozzá (kockára vágott nyers, vagy konzerv), fűszerezem (római kömény, koriander, szerecsendió, kurkuma, fahéj). Ha a zöldségek megpárolódtak, felöntöm a kuszkusz mennyiségének megfelelő vízzel, ha felforrt beleöntöm a kuszkuszt, leveszem a tűzről, letakarom, 5 perc múlva kész. Magában is finom, de ha tartalmasabb étkezésre vágyunk, lehet hozzá enni omlettet, főtt vagy sült húst, olajbogyót. Tökéletes vacsoraétel.

2018. dec. 6. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!