A krumpli tényleg hìzlal?
Régebben igyekeztem alacsony szénhidráttartalmú étrendet követni, emiatt kerültem a burgonyát.
Az utóbbi időben, kb. 2-3 hét azonban elkeztem elég sok krumplit és hüvelyest fogyasztani. Ezek képezik az étkezésem alapját és e mellé eszem zöldséget ês gyümölcsöt. Semmilyen édes vagy cukros dolgot nem fogyasztok.
Nem vettem észre különösebb fogyást, ez azért kicsit aggaszt.
Viszont elképesztően jól érzem magam. Kitünő a bélműködésem, és ezek az ételek kellemesen eltelítenek.
Ehet a fogyni vágyó ember napi 2-3 szem burgonyát?
NEM. Semmi nem hízlal, a krumpli meg eleve aránylag kevés kalóriás étel.
Nyugodtan ehetsz ennyit naponta, föleg, hogy a krumpli elég sok ásványi anyagot, vitamint és még fehérjét is tartalmaz!
De ha fogyni akarsz, akkor sokat segít, ha kiszámolod a napi kajád kalóriatartalmát, mert attól, hogy kevesebb CH-t fogyasztasz, még böen ehetsz többet összességében, mint amennyire szükséged van. Ez annál is inkább lehetséges, mert a legtöbben a CH csökkentés mellett megemelik a zsírok arányát, amik meg sokkal több kcalt tartalmaznak, és adott esetben inkább hízni fog töle az illetö.
Ezért próbáld meg legalább egy ideig számolni, mennyi az össz kalóriabeviteled, meg a makrók aránya milyen. (a kaloriabazis.hu kifejezetten jó erre a célra)
Ha mértékkel fogyasztod mármint nem eszel meg minden órában(ezzel képletesen jelzem) napi 4-5 burgonyát akkor nem hizlal.
De az sem mindegy milyen formában eszed a krumplit, mert a főtt krumpli és a hasáb krumpli ami zsírban sült, krumpli-krumpli de mindegyikben más-más mennyiségű kalória van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!