Az édesburgonya tényleg jobban hízlal, mint a sima krumpli?
Egyrészt "Norbika" táplálkozástudománya tart a nullához, amit mond, annak kb az ellenkezöje igaz.
Másrészt semmiféle élelmiszer nem "hízlal", ez csaka ttól függ, menyit eszel belöle.
Harmadszor a krumpli és batáta közt nincs lényeges különbség, ezért azt edd, ami neked jobban tetszik.
Mindkettő ugyanolyan hízlaló. Semmivel sem jobb a most hűűdedivatos édesburgonya, ugyanis mindkettőnek kegyetlenül magas a glikémiás indexe, mint általában a legtöbb gyökérzöldségnek. Alaposan megdobja a vércukorszintet, ugyanakkor rekord idő alatt le is ejti a béka s*gge alá.
Inzulinrezisztensként a gabonafélékkel, rizzsel egyetemben nem is fogyasztok ilyen ételeket egyáltalán, mert nem jó nekem.
NEM az számít, hogy mennyit, - hanem az, hogy MIT fogyasztunk különböző ételekből. Akinek ilyen betegsége van vagy fogyni szeretne, annak fatális hazugság az, hogy “mindent lehet, csak mértékkel”. Ez olyan, mintha egy drogfüggőnek azt mondanák, hogy 5 helyett napi 3 adag LSD-től még tiszta marad.
Szinte ugyanaz a kettő.
58-60 GI Mindkettő
Ugyanúgy 80-90 kalória/100g körül van mindkettő.
Az egyetlen eltérés, hogy az édesburgonyában az A vitamin a több, a simában a C, és a B6
Mert ez is egy jó marketingfogás nekik, amivel indokolatlan módon, hazug bullshit ostobaságokkal sajtolják ki a pénzt a megvesztegethető, tájékozatlan emberek kezéből.
Ez pont ugyanaz, mint a divatos teljes kiőrlésű baromságok. A szénhidrátja JELENTÉKTELEN mértékben alacsonyabb csak a rendes fehér péksüteményeknél, a gyártóknak sem kell mást tenni, mint a finomított liszthez hozzákeverni az eljárás során megmaradt korpát, - és háromszor annyiért adja el a portékáját, mint a simát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!