A krumpli mennyire hízlal? Olvastam hogy főzve nem ártalmasabb bármely zöldségnél?
#1: Ez nem mindenkinek jó, nekem pl. kegyetlenül rossz ötlet reggelizni...
Kérdező, a kalóriatöbblet hizlal. S alapvetően a szénhidrátra érdemes figyelni, de e szempontból a zabot nem tudom jobbnak tartani, mint a krumplit :) Jóü, egyeseket segíta zab rosttartalma. Nekem mellékes, de a krumpli jobban esik, jóllakni pedig egyikkel sem megy. Ezzel azt akarom írni, hogy elég összetett a dolog. Krumpli mellett is simán lehet fogyni, ahogy extrém alacsony szénhidrátbevitellel is lehet hízni, nincs ebben semmi különös. Csak éppen az utóbbival kicsit könnyebb a fogyás és súlytartás, tipikus esetben. Van, aki nem bírná, a krumplit viszont igényli...
A paleósok egy rész a szaponintartalmába köt bele vagy mibe (a másik része eszi a krumplit, nem egységes ám ez sem)... Én a testem jelzéseit követem, nekem nem esik rosszul a krumpli, de a szénhidrát miatt óvatos vagyok vele (nekem a kevés szénhidrát esik jól. de van, akinek nem).
Az édesítős-keményítős pudingot pont nem ajánlanám, bár attól is függ ez, hogy miből van. De miért nem lehet valami természetesebb édességet vagy simán rendes ételt enni? No mindegy, sokfélék vagyunk.
#2 : Kegyetlen rossz reggelizni ?! o.O
Nekem ez elég furán hangzik. A reggeli a legfontosabb étkezés ( már eleve előtte min 10 órát koplalt a szervezet ) és akik ezt kihagyják, általában azok szoktak elhízni. A legjobb a fehérjében gazdag kevés szénhidrátú étkezés.
Végül is étkezzen mindenki úgy ahogy a számára az megfelel ! :-)
Nincs olyan, hogy hizlaló meg nem hizlaló étel, mint ahogy a 2. válaszoló írta, a kalóriatöbblet hízlal!
Ha belefér a krumpli a szénhidrát-és kalóriakeretedbe, akkor egyed nyugodtan. Nem az a baj a krumplival, hanem hogy gyakorlatilag üres kalória, nem igazán van benne semmi vitamin vagy rost, ásványi anyag. Inkáb zöldségköretet egyél (tudom, a krumpli is zöldség, de én nemigen számítom annak, amikor evésről van szó:)
#3: Lehet, hogy fura, de ez van. Sokat próbáltam a reggelit, gyerekkoromban reggeliztem, végig utáltam. Hamar rájöttem, hogy sokkal jobb, ha nem reggelizem. Manapság 3 körül eszem először s ez így nekem nagyon jó. 10 óra a vacsora és a következő étkezés nekem nagyon rossz, volt idő, amikor 16 óra esett jól, most már inkább több. Ténylegesen érzem, hogy tiltakozik a testem az evés gondolata ellen tizenpár óra elteltével, az kevés neki, totálisan jóllakott, minek ennék?
Sokfélék vagyunk. A párom reggelizős, viszont néha délután 2-kor eszik utoljára, mert addigra eszi meg a szükségletét s vigyáznia kell a vonalaira. Ez azért ritka, de az a fő, hogy neki a reggeli a szent, a vacsora nem szükséges.
Van, aki csak késő este eszik s azt szereti. Sokféle az ember.
Azt írtam már, hogy étrendfüggő is ez? Sok ketogénező 1-2 alkalommal eszik naponta. Nekem is azóta kisebb az evési ablakom, hogy ketogénezek, azelőtt kb. 8 órás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!