Pontosan mennyi koffeint tartalmaz egy Nescafe 3in1 por?
Arra gondolok, hogy egy átlagos presszó kávéban körülbelül 80-90mg koffein van.
Egy 250ml-es energiaitalban 80mg
És így tovább.
Arra lennék kiváncsi hogy egy ilyen porban mennyi koffein van.
(1 tasakban, amiből 7 van egy csomagban)
Egy másik kérdés alól (kb 1 perc keresés volt...)
"Van benne koffein. Ha mondjuk a Classic változatot nézzük, akkor annál egy csomag 17,5g súlyú. Ebből maga a kávé 1,575g (9%-a), a többi ízfokozó és egyéb adalékanyag. Valószínűleg a kávé nem arabica, hanem robuszta (mivel ez olcsóbb). A robuszták koffeintartalmát nagyjából 2,2-2,7%-ra teszik. Nincs konkrét érték, mivel a robusztának is többféle változatát termesztik, és mindegyiknek más a koffeintartalma. Azt nem tudom, hogy a nestlé konkrétan melyiket használja. Ha ezzel a 2 értékkel kiszámolod, akkor az jön ki, hogy tasakonként 34-42g koffeint tartalmaz valószínűleg. Ha pontosabb értékre van szükséged, akkor laborban kell beméretned :)"
2-es vagyok. Korrekció:
A fentiekben valódi kávéval számoltam, de a liofilizált kávé (amit az instant kávékban felhasználnak) valamivel nagyobb koffeintartalmú (átlagosan 3,1-3,2%). Ezzel számolva egy tasak kb. 50mg koffeint tartalmaz. Szóval ez az 50 mg/tasak van a legközelebb a valósághoz szerintem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!