A marhalapocka és a marhacomb is olyan rágós, mint a marhalábszár?
Ha öreg is a marha, akkor is inkább "száraznak" mondanám a húsát, száljaira szétesik a sok főzéstől, de még mindig kemény. De ahhoz rettentő öregnek kell lennie.
Rágós attól lehet , ha kevés ideig főzik. Ha 1 óra alatt nem puhul fel, akkor 2 óráig kell főzni, ha akkor sem, akkor 2 és fél óráig, marhánál előfordul. De a végén puha lesz abszolút nem rágós.
A comb annyiban másabb, hogy sokkal szárazabb hús. Illetve a combnak is vannak különböző részei, ez a legnagyobb részére igaz. Úgyhogy még ha puha is lesz, soha nem lesz olyan szaftos, mint egy lábszár vagy nyak.
Pörköltnek ezek valók, nincs benne nagy titok, tovább kell főzni, és tökéletes lesz.
..."tovább kell főzni,"
Ezt általánosságban értettem, nyilván olyan technológiát kell alkalmazni, amit az étel megkíván. Az említett pörköltnél ez azt jelenti, hogy szép lassan, rövid lében szakaszosan párolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!