Smack leves vélemények? Én csinálom rosszul?
Néha szoktam csinálni egyet pl vizsgaidőszakban, ha nincs kedvem/időm főzni, mindig a leírás alapján csinálom. A forró 4 dl vízbe a tészta +a por, viszont szerintem rengeteg a tészta ennyi vízhez. Ha több vizet rakok bele, akkor meg íztelen lesz.
Ti hogy csináljátok, mi a véleményetek?
Ez ilyen. Nem egy húsleves, amiben úszkál egy kis tészta. Ez tésztaleves. A lényeg a tészta. Lényegében tésztát eszel egy kis lével.
De ha szerinted sok, akkor törd félbe és csak a felét tedd bele.
Kicsit átfogalmazom a kérdésemet.
Tehát 400 ml vízzel kell csinálni, ami kb egy tányér leves. Ahogy kiöntöm a levesestányérba a lé addig van, ameddig kell lennie (kb félig, nem folyik ki, nincs tele), viszont annyira sok a tészta, hogy teljesen csurig feljön a leves tőle. Plusz ha villával szeretném feltekerni, olyan hosszú a tészta, hogy a fele belelóg még, mikor már nem tudom tovább tekerni.
Meg tudom oldani (kevesebb tészta stb), de ezt ti hogy szoktátok csinálni? Mert ha egy smacket csinálok, a tűzforró, teljesen csurig lévő tányért egy cm-rel nem tudom arrébb tenni, nemhogy kivinni másik helyiségbe.
Én tésztásra főzöm, elfőzöm a levét. Fél literrel dagadt, csúszósra, 4 decivel rugalmasra.
Anyukám miszlikbe töri, én olyan 10 részbe, és villával eszem.
Tedd tálcára, akkor azt tudod cipelni. Meg ne öntsd ki, hanem szedd akkor merőkanállal, ahogy akarod.
Nekem ezek a problémák sose jutottak eszembe...
A tésztát mindig négyfelé töröm. Így nem olyan nagy. Párom meg morzsára miszlikre törni, neki még az enyém is nagy. :)
A hordozást meg úgy szoktam, hogy egyrészt van egy mélyebb mélytányér, általában azzal csinálom, másrészt eleve úgy készítem elő, hogy lapostányér, arra a mélytányér, és úgy öntöm bele a kész levest. Így a forró mélytányért nem kell fognom utána, a lapostányért fogom, és úgy viszem az asztalhoz.
De anyám pl a legkisebb kerek jénai sütőedény magasabbik felében csinálja az ilyen levest, annak van kis fülecskéje fogni (konyharuhával), plusz nem négy deci fér bele, tehát dúsítva sem lesz színültig. :)
Légy kreatív! :D
Én inkább eszem tésztaként, mint levesként, de amire már rájöttem, nem szabad hagyni megtagadni, miután felforrt a víz, utána rögtön lekapcsolom, hagyom kicsit megpuhulnia tésztát, és utána le kell önteni a felesleges vizet, majd a port beleönteni. Ha sokáig hagyom álldogállni a vízben, felszívja a vizet és undorító állaga, valamint vízíze lesz...
Én amúgy szinte az összes vizet leöntöm róla, és tejfölt rakok rá, vagy csemegeuborkát, paradicsomot, paprikát eszek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!