Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Smack leves vélemények? Én...

Smack leves vélemények? Én csinálom rosszul?

Figyelt kérdés

Néha szoktam csinálni egyet pl vizsgaidőszakban, ha nincs kedvem/időm főzni, mindig a leírás alapján csinálom. A forró 4 dl vízbe a tészta +a por, viszont szerintem rengeteg a tészta ennyi vízhez. Ha több vizet rakok bele, akkor meg íztelen lesz.

Ti hogy csináljátok, mi a véleményetek?

2020. szept. 3. 23:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%
Én nyersen szoktam a tésztát elrágcsálni.:)
2020. szept. 4. 00:38
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy tányérba teszem és a forró vizzel addig öntöm, amíg el nem lepi teljesen (nem 4 dl). Nekem így is finom.
2020. szept. 4. 06:28
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez ilyen. Nem egy húsleves, amiben úszkál egy kis tészta. Ez tésztaleves. A lényeg a tészta. Lényegében tésztát eszel egy kis lével.

De ha szerinted sok, akkor törd félbe és csak a felét tedd bele.

2020. szept. 4. 08:11
 14/21 anonim ***** válasza:
82%
En ia fel literrel szoktam, de van, hogy besokallok role, ws akkor ugy jo, ahogy kb max 4 deciben lesz, hogy nen egy olyan tokre puha, megdagast, hanem ruganyosabb
2020. szept. 4. 08:30
 15/21 A kérdező kommentje:

Kicsit átfogalmazom a kérdésemet.

Tehát 400 ml vízzel kell csinálni, ami kb egy tányér leves. Ahogy kiöntöm a levesestányérba a lé addig van, ameddig kell lennie (kb félig, nem folyik ki, nincs tele), viszont annyira sok a tészta, hogy teljesen csurig feljön a leves tőle. Plusz ha villával szeretném feltekerni, olyan hosszú a tészta, hogy a fele belelóg még, mikor már nem tudom tovább tekerni.

Meg tudom oldani (kevesebb tészta stb), de ezt ti hogy szoktátok csinálni? Mert ha egy smacket csinálok, a tűzforró, teljesen csurig lévő tányért egy cm-rel nem tudom arrébb tenni, nemhogy kivinni másik helyiségbe.

2020. szept. 10. 20:10
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én tésztásra főzöm, elfőzöm a levét. Fél literrel dagadt, csúszósra, 4 decivel rugalmasra.

Anyukám miszlikbe töri, én olyan 10 részbe, és villával eszem.

Tedd tálcára, akkor azt tudod cipelni. Meg ne öntsd ki, hanem szedd akkor merőkanállal, ahogy akarod.

Nekem ezek a problémák sose jutottak eszembe...

2020. szept. 10. 21:27
 17/21 anonim ***** válasza:

A tésztát mindig négyfelé töröm. Így nem olyan nagy. Párom meg morzsára miszlikre törni, neki még az enyém is nagy. :)

A hordozást meg úgy szoktam, hogy egyrészt van egy mélyebb mélytányér, általában azzal csinálom, másrészt eleve úgy készítem elő, hogy lapostányér, arra a mélytányér, és úgy öntöm bele a kész levest. Így a forró mélytányért nem kell fognom utána, a lapostányért fogom, és úgy viszem az asztalhoz.

De anyám pl a legkisebb kerek jénai sütőedény magasabbik felében csinálja az ilyen levest, annak van kis fülecskéje fogni (konyharuhával), plusz nem négy deci fér bele, tehát dúsítva sem lesz színültig. :)

Légy kreatív! :D

2020. szept. 10. 23:49
 18/21 anonim ***** válasza:
51%

Én inkább eszem tésztaként, mint levesként, de amire már rájöttem, nem szabad hagyni megtagadni, miután felforrt a víz, utána rögtön lekapcsolom, hagyom kicsit megpuhulnia tésztát, és utána le kell önteni a felesleges vizet, majd a port beleönteni. Ha sokáig hagyom álldogállni a vízben, felszívja a vizet és undorító állaga, valamint vízíze lesz...

Én amúgy szinte az összes vizet leöntöm róla, és tejfölt rakok rá, vagy csemegeuborkát, paradicsomot, paprikát eszek hozzá.

2020. szept. 11. 10:20
 19/21 anonim ***** válasza:
49%
18, ha felforr a víz, előbb megy bele a fűszer és utána tészta. Ha tiszta vízzel főzöd a tésztát, persze, hogy vízíze lesz. :)
2020. szept. 11. 12:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Én sosem úgy csináltam, és 90%-ban nincs vízíze, csak akkor, ha túl sokat hagyom dagadni a tésztát a vízben, mert megtelik vízzel és nyálkás lesz az állaga.
2020. szept. 11. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!