Napi egy evőkanál (~30g) méz egészséges, vagy káros?
„Ami az eperben van répacukor, az ugyanaz, mint ami a zacskóban.”
6-os, az eperben mióta van répacukor?
6-os vagyok
A répacukor - szacharóz -, nem azért répacukor, mert csak a répában van. Abban van az egyik legnagyobb mennyiségben, meg abból is állítáják elő. De nagyjából minden zöldségben-gyümölcsben benne van, kisebb-nagyobb mennyiségben.
A nyírfacukor, alias xilit/xilitol sem csak a nyírfában van. Manapság már nem is abból állítják elő.
Ja, és a répacukor, az a sima cukor cukor.
Kémiailag nem helyes elnevezés, mert a cukor = szénhidrát a kémiában, de a köznyelvben attól még cukor marad.
1 kanál néz 19,7 kalória, tehát ezt xrzd meg annyival mit/nap megeszel.
1 kanál még jó is :-)
A többi sem lenne gond, hisz egészséges csak hizlal.. Amúgy én rengeteget iszok /eszek tea, kv, limonádé stb... formában de le is mozgok, szóval nem érdekel hisz minden egyéb édesítő helyett ez a legjobb választás.
Persze tudom kB. 3-4 kanállal /nap min. elfogy nálam :-) dupla mit lehetne.
"30 gramm méz:
- az 30 g tömény cukor"
Nem stimmel a matek: hol marad a méz viztartalma (attól folyós) , ásványianyag és vitamin tartalma? Nem lehet az 30g cukor!
Az se mindegy, hogy szacharoz, glükóz, vagy fruktóz az a cukor.
Ennyi erővel a barack is egészségtelen, mert 3 barackban is van ennyi cukor.
Melyik bolti fánkra tesznek szőlőcukrot? Nálunk porcukrot tesznek, ami répacukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!