KfC (csirkemell) miért egészségtelen az emberek szerint?
100g csirkemell - 236kcal
11,5g zsír amelyből 2,9g telített zsírsavak
7,8g szénhidrát amelyből 0,4g cukrok
25,4g FEHÉRJE
1,5g só
Finom is, egészséges is. Nem értem mi a gond...
Megmagyarázná valaki?
Semmi, az hogy az emberek fejében gyorskaja = egészségtelen
Pl a Meki sem egészségtelenebb mint az átlagos magyaros ételek, sőt
Pld. a telített zsírtartalma miatt. Az ajánlás szerint a bevitt zsírok max. 10%-a lehet telített, itt pedig ez az arány több mint 25%.
A másik a só. A napi ajánlott só mennyisége egy felnőtt esetében 5 gramm. És ebben minden étkezés benne van, a félkész és kész termékek sótartalma, és az után sózás is. Csak 100 gramm ilyen termékben ennek kb. a harmada benne van.
Nemtudom nekem a McDonaldos zsemle ahogy a számba ér egyből szétesik,ha nem lennének fogaim akkor is meg tudnám enni simán
Érzik rajta, hogy ez aztán abszolút nem egy természetes úton elkészített valami
“Az ajánlás szerint a bevitt zsírok max. 10%-a lehet telített, itt pedig ez az arány több mint 25%.“
Én erről soha nem hallottam. Akkor az élelmiszerek 99,9%-a egészségtelen?
Szerintem az emberek többsége a fehérje arányát nézi a telített zsírsavakhoz és szénhidráthoz képest. Mi nem akarunk versenysúlyt. :D Átlagemberek vagyunk, akik nem akarnak meghízni.
"Én erről soha nem hallottam."
Attól még lehet igaz valami, hogy te nem hallottál róla.
"Akkor az élelmiszerek 99,9%-a egészségtelen?"
Miért lenne az? Ugye te sem gondolod hogy gyakorlatilag az összes ételben ( 0.1%-ot leszámítva)10%-nál több a telített zsír aránya a telítetlenhez képest? Még azokban is, amikben nincs is zsír.
ma 11:08
Igen.
persze, nem azt mondom hogy néha nem lehet beiktatni, de tudni kell helyén kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!