Annak ellenére hogy tudom, egészségtelen a smack leves,imádom az ízét.Kapható olyan zacskós leves ami finom,viszont nincsen tele E-betűvel,neadj Isten még egészséges is?:)
Figyelt kérdés
Előre is köszönöm válaszotok!2020. júl. 1. 20:06
1/16 anonim válasza:
Biztosíthatlak afelől, hogy olyan nem létezik. Az ilyen félkész műkaják a sok E betűs sz.rtól lesznek sokáig tartósak, anélkül nem gyors kaja a gyors kaja. Nem fogsz találni soha a büdös életben olyan gyors kaját, félkész kaját, ami nem tartósított az ilyen vegyszerekkel. Ezeknek köszönhetően állnak el sokáig és tartják meg állagukat.
2/16 anonim válasza:
Nem. De magad is könnyen készíthetsz, ha van bármilyen húslevesed, feltuningolod szójaszósszal, gyömbérrel, chilivel, kurkumával; illetve egy halom tésztával.
3/16 anonim válasza:
Az E betű nem egyenlő a károssal, sem a tartósítószerrel. Az E300 pl. a c-vitamin. Bár kétségtelen, hogy többség ezt gondolja sajnos, ezért gyártjuk mi is így a termékeket, hogy e-mentes, közbe minőségre ugyanaz, mint amibe van. Az emulgeálószer stb. nem egészségtelen. Sem nátrium-glutamat amitől lesz olyan ize, amilyen. A glutaminnak (ami egy aminosav) a sója. Nem hiszem, hogy gyártanak anelkul, dolgoztam a Nissinnél, nálunk szinte minden ilyen.
4/16 anonim válasza:
A nátrium glutamát íze ejtett foglyul. Gasztronómiai Stockholm-szindróma. Meg kell tanulnod újra élvezni a valódi ízeket.
5/16 anonim válasza:
A Knorr leveseit pl. nagyon szeretem, pont tegnap ettem a fokhagymakrémlevest, nagyon fincsi volt, a többi is jó.
6/16 anonim válasza:
Lehet szidni a tartós élelmiszereket, de az a helyzet, hogy az összes többi is atomokból meg molekulákból áll, sőt, kémiai nevük is van...
7/16 anonim válasza:
6: te kevered a fogalmakat! Tartós élelmiszer =/= műkaja!
8/16 anonim válasza:
Látom, szépen le lettem pontozva. x'D Igazából leszarom, ebből is látszik mennyire tudatosak az emberek. Én is eszek gyors kajákat, nem is ritkán, de elég egyértelmű, hogy gyors kaják tömve vannak ilyen vackokkal, főleg a zacsis levesek, amiket én is előszeretettel fogyasztok néha napján, de ez nem változtat a tényen, hogy bizonyos fajtákban akár 7-10 különböző E betűs adalék van, és az E betűs vackok köztudottan rákkeltők, de nem is érdekel az itteni emberek véleménye... mondjatok, amit akartok.
9/16 anonim válasza:
Köztudott mi? :D a hozzá nem értők között? Ne haragudj, a szakmában dolgozom, pontosan tudom miben mi van, hogy mit okoz, azt pontosan senki sem tudja, kutatjuk laborban nem mellesleg, de örülök, hogy te mar megelőzted a tudományt. Melyik szaklapban publikálsz? Elolvasnám
10/16 anonim válasza:
#8 " az E betűs vackok köztudottan rákkeltők"
Ekkora butaságot nem kéne elhinned - bárhol is olvastad!
Ha nem akarsz nevetségessé válni, olvass tudományos anyagokat, ne holmi antalvali-féle áltudományos huhogásokból tájékozódj!
Itt van pl. Dr Gunda Tamás weboldalán egy közérthető leírás!
Csak a bevezetőt idézem...
" Miért készült ez az összeállítás? Az interneten nagyon sok összeállítás található az E-számokról magyarul és más nyelven egyaránt. Ezeket olvasva viszont megdöbbentően sok félreértés, szamárság, a kémiai és biokémia nem ismeretéből fakadó buta kijelentés olvasható. Ezeket aztán a lapok egymástól átveszik és az információk még jobban torzulnak. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!