Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tévhit lehet az, hogy a...

Tévhit lehet az, hogy a párizsi, virsli egészségtelen, mert minden szemetet bele darálnak?

Figyelt kérdés
Olyan sokszor lehet hallani, hogy a párizsi és virsli az milyen egészségtelen, mert mindent bele darálnak, meg tele van tartósítószerrel. Nem olyan rég voltam egy húsüzemben egy nagy cégnél es5a végignéztem a párizsi és a virsli gyártását abszolút és húsból csinálták semmi olyan gusztustalan dolgot nem tettek bele amiről a legenda szól, sőt nagyon tartósítószert sem tettek bele amivel egészségtelen lenne, én pozitívan csalódtam a húsüzem látogatása során. Lehet más termékekben mindent beledarálnak, de ennél a cégnél biztos nem..
2019. dec. 22. 19:33
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
Biztos azért a legolcsóbb hústerméek, mert válogatott alapanyagokból készül. Nyilván a legalja részeket gyúrják egybe, egy csomó zsír van benne.
2019. dec. 22. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Azt lehet tudni, melyik cég?
2019. dec. 22. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Ezer gyar letezik , itthon is lehet gagyi és profi beltartalmú az exportált meg kitudja . A vizes áruk felvágottak virslik húspép csirkebőr nyesedék sok víz zsírszalonna sok só tartósító adal3kokkal keszül . Nem egeszsegesebbek a dragább szalámik kolbászok sem ....
2019. dec. 22. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
2. Nem szívesen akartam reklámot csinálni de... Kométa. Nyilván van benne zsiradék és kell bele szalonnát is tenni hogy jó állaga legyen, de egyáltalán nem olyan sokat tettek bele
2019. dec. 22. 19:49
 5/9 anonim ***** válasza:
71%
én szalámival kondizom de elég jól fejlődök tőle. nem vettem észre , hogy baja lenne.
2019. dec. 22. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
74%

Általánosságban nem egészségtelenebb, mint más hasonló hús és zsírtartalmú felvágottak, mint pl kolbászok, szalámik. Minőségben meg sokféle van, van amelyik már másnap vizes, nyálkás állagú, megint másik egy hét múlva is teljesen tartja magát, semmi baja.

Egyébként ha egészségesség szempontjából nézzük, akkor az sem feltétlen rossz, ha tele nyomják szójával, az sok vizet vesz fel, ergo kevesebb kalória, és még "zöldebb" is, mintha 100% hús, szalonna lenne, persze ez nem növeli a minőségét és az élvezeti értékét.

A tartósítószereknél pedig tényleg gyakori tévhit, hogy a nagy cégek telenyomják velük a termékeiket, pedig a valóság, hogy minél kisebb a gyár, átlagban annál több a tartósítószer, mert míg a nagy cég 10 tonna húshoz patika mérlegen fogja kimérni a szükséges tartósítószert, addig a kis kézműves üzem beleteszi a 5-10 szeresét is a szükségesnek. Egész egyszerűen, mert 100 kilóhoz senki nem fogja kiméregetni azt a késhegynyi kis tartósító szert egy sima konyhamérlegen.

2019. dec. 22. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
77%
Hentes vagyok, dolgoztam magyarország egyik legnagyobb husüzemében is, láttam hogy készül: főtt húst, főtt bőrke, zsírszalonna egy kutter nevü gépben pépesítve, hozzáadott jégpehellyel, hogy hűtse a masszát, sok vízzel, vízmegkötővel, nitrites pácsóval, fűszerekkel. A minősége azon múlik, hogy mennyi a hústartalma. Az olcsóknak kevés. Tehát nem egy színhúsból előállított termék és magas a víztartalma. Egy másik üzemben én bontottam a disznókat és a hasukon lévő kis bőrtokot amiből a fütyijük jött ki, el kellett tenni mert vitték ki kamionnal szlovákiába feldolgozni...disznófityma kösziszépen. A másik meg a mindenféle baromfipárizsi, amiben már körmöt is találtam. Biztos lehetsz hogy több bent a csirkebőr mint a hús.
2019. dec. 22. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tévhit.
2019. dec. 22. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ, hogy melyik gyártó melyik termékét nézzük. Pl. a "Tesco gazdaságos" de még a "Sága" és a hasonló "nagyipari" termékek is biztosan tartalmazhatnak mesterséges anyagokat és húsipari hulladékot.


Viszont amit mondtál:

"Nem olyan rég voltam egy húsüzemben egy nagy cégnél es5a végignéztem a párizsi és a virsli gyártását abszolút és húsból csinálták semmi olyan gusztustalan dolgot nem tettek bele amiről a legenda szól, sőt nagyon tartósítószert sem tettek bele amivel egészségtelen lenne"


Én annyival tudnám ezt alátámasztani, hogy ettem már igazi marha párizsit és igazi, roppanós bécsi virslit, mindkettőt házi, maszek hentestől, és egyáltalán nem érződött rajtuk ez a "gyári szójás-tartósítószeres-műhús íz".


Tehát ha a rendes "házi" elkészítési módot vesszük alapul, akkor egyáltalán nem egészségtelen, sőt egyik ismerősöm ezeket tolja inkább fehérje porok helyett edzés mellé csak 'a la nature', mivel tele van állati fehérjével.


Ha viszont a "gyárit", akkor kb. egyenértékű a Mekis kajával, legalábbis egészségi szempontból.

2019. dec. 27. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!