Mit kezdjek a kiolvadt zöldséggel?
Milyen zöldség?
Holnapig nem lesz baja, de ha az egész nem fogy el, szívesen ajánlanék menüt hogy el is fogyjon és változatosabb is legyen.
Igazából mexikói zöldségkeverék, szerintem elfogy, de ha gondolod, írhatsz receptet, mindig jó a változatosság.
Kb egy órája a fagyasztóban van, ha most átrakom a hűtőbe, akkor még rendben lesz, ugye? Bocsi, nagyon kezdő vagyok, nem szeretném megmérgezni a családot.
Ohh, és köszönöm a válaszokat :)
A zöldség nem lesz mérgező, friss répát, zsenge zöld babot, kukoricát nyersen is ehetsz. 😉
(A száraz pl vörösbab valóban mérező lehet nyersen)
A kiolvasztástól csak szottyos, rossz állagú lesz.
Valami sheperds pie jellegű cucc azt is fölveszi, nem lesz tökéletes de nem olyan szembeszökő mint a párolt zöldségnél.
Az attól függ, jó forrásból származó marha, tonhal nyersen vagy félnyersen is ehető, lásd steak, sushi, tatár bifsztek...
Ezek között a bifsztek a legveszélyesebb, hiszen a nyers rész minden ponton érintkezik a külvilággal.
Szárnyas és disznó viszont veszélyes nyersen. Csirkét mosni tilos, és ne keverd a nyers csirkés vágódeszkát, kést pl salátával.
Ha húst olvasztassz ki, frigóból ki,tálba be, és szigorúan a hűtőben olvadjon ki teljesen.
Sült húst ha le akarsz fagyasztani, alufóliába tekerd be, jégkockákkal terítsd be amíg kihül. Ez után fagyasztható.
Gyümölcs ha megfelelő mértékben érett, nem szorul általában főzésre, de pl kiolvasztott-vissza fagyasztott meggy ugyanúgy megplöttyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!