Méz vagy kristálycukor. Melyik édesít jobban?
Ahogy az előttem lévők is mondják, a méznek van egy mellékíze. Ezt vannak, akik szeretik, vannak, akik nem. Mindenképpen kiérződik a süteményből, vagy bármiből, amibe beleteszed. Neked kell eldöntened, hogy ez tetszik-e. A cukor ehhez képest sokkal tisztábban édes ízű, ezért ugyanolyan mértékű édesség eléréséhez a mézből egy kicsivel többet is kell beletenni.
És fontos megjegyezni azt is, hogy az állagban is eltérhetnek a kész dolgok. Kekszet például nem készíthetsz mézzel, mert erősen kérdéses a végeredmény, de ami biztos: soha nem lesz olyan finom, ropogós kérge, mint a cukorral készültnek.
Használhatod mindkettőt, de ezeket jó, ha észben tartod.
Én mézet szoktam használni, nem tudom milyen mellékízről beszélnek a többiek sosem éreztem .
De hát ugye ízlések és pofonok ..
4-es: a "mellékíz" a méz íze és az elég jellegzetes, ha valaki nem szereti, azt zavarhatja.
Javaslom, készíts el valamit, ahol az édes íz dominál, egy adagot mézzel meg egyet kristálycukorral, akkor érzed a különbséget - az meg, hogy neked vagy másnak melyik ízlik jobban, tényleg ízlés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!