Miért van más íze a porcukornak mint a kristálycukornak?
A porcukor finomabb por, gyorsabban feloldódik a szádban, ezért intenzívebbnek érzed az édes ízét. A kávédarálós porcukor nagyobb szemcséjű, mint a bolti (mi is szoktuk úgy csinálni).
Ha szeretnél fair ízösszehasonlítást csinálni, akkor oldjál fel mondjuk 50-50 g vízben 5-5 g kristálycukrot és porcukrot. Figyelj, hogy mindkettő teljesen feloldódjon. Így kiküszöbölöd a szemcseméret okozta különbséget.
Valoszinu ez vonatkozik minden darabos es por alaku dologra.
A dolgok fajsulya a megoldas. Por alakban minden sokkal nagyobb terfogatu ezert az az illuzionk mint ha elvesztette volna az erosseget, tobbet kell bele rakni (mondjak sokan) … es hat persze, ránézésre a porcukorból valoban tobb kell.
Ami házilag van darálva az jobb ízű
Egyszer kényszer megoldásként használtuk de azóta már mindig így csinálom mert jobb 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!