Mi értelme van a porcukornak a süti tetején?
Igazad van!
Adjunk még a kilóknak!
:D
Van a városunkban egy pékség üzlete, oda egyszer mentem be, minden hófehér volt, nem is vettem semmit. :))))
Ez valószínűleg még a Monarchia idejéről hátramaradt díszítés, akkoriban ugyanis egész Európában éltek-haltak a cukorért és az édesért. Akkoriban vált a cukor tömegtermékké (bár még mindig lényegesen drágább volt a mainál), sokkal több ételt-italt és sokkal nagyobb mennyiséggel cukroztak, mint ma, az itthon elterjedt sütemények egy jó részét pedig akkoriban találták fel. Meg hát persze ma is sokan imádják a cukrot.
Pl. az abszintot is kizárólag azért szokás cukrozni, mert akkoriban még azt is összecukrozták, utána meg a 20. században nem nagyon volt forgalomban.
Ne fehér pacát szórj rá, hanem legyen fantáziád. sablonokkal, de egy egyszerű villával is csodaszép dekorokat lehet készíteni. Ráteszed a villát a kocka sütire és rászitálsz finoman porcukrot.úgyszintén kakaóporral is lehet.
először a szemével eszik az ember, szóval a látvány nem utolsó...
Ilyenekre gondolok... semmi értelme!!! És még csak nem is szép. Beleharapsz és ez a por belepi az egész szád, ne adj isten elröhögöd magad és felszívod... brr. Csupa veszélyes dolog. :D
A hókiflinek pedig ez a lényege, azt nem piszkálom.
A sablonos megoldás megint más. Egy fekete tányéron jól mutat, de akkor sem kell 2 mm vastagon megszórni, elég 2 rázás.
Teljesen igazad van, és enni is nagyon utálom úgy. Le is rázom mindenről.
A halálom mikor a kakaós csigát megcukrozzák, pedig nagyon szeretem, de csak anélkül.
Meg a másik a rétes. Anyu is mindig megszórta cukorral, de én szemfüles voltam egy idő után, és kiloptam egy adagot magamnak, amit nem engedtem megcukrozni.
A másik, ennél is nagyobb halálom, mikor az epret, vagy más gyümölcsöt esznek cukorral.....nem is érzik a gyümölcs ízét. Ennyi erővel ehetnének sima cukrot is.
Azért nem kellene a jó öreg porcukrot így leszólni:d
Speciel vannak olyan sütemények, amire kell a porcukor.
Pl. annak idején nagyanyám mindig sütött krumplis lepényt, ami állt egy alap tésztából, azon ujjnyi vastag törtkrumpli (persze tojás stb. volt benne)és mikor ez kisült, vastagon meghintette porcukorral.
Maga a tészta és a krumpli nem volt annyira édes, hogy egy gyereknek megfeleljen (sőt, van aki sósan ette), ezért kellett a cukor. És nekem nagyon tetszett ez a kettős ízhatás, ahogy a számba keveredett:D a sós és az édes. Akkor még híre hamva nem volt az édes-savanyú dolgoknak:D
Persze az ész nélküli porcukrozást én sem szeretem.
Mondjuk nagyanyám a bejglire is szórt, mikor felszeletelte.
Lehet, hogy azért, hogy így kevesebb cukor kellett az egészhez? Mert így intenzívebben édesített?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!