Étteremben hogyan készül a halászlé el ilyen gyorsan?
Le vannak fagyasztva adagok?
Rendeltem ma délelőtt egy halászlevet mert megkívántam, és kb. 1 óra alatt ki is ért. :D
Készételeket nyilván előre készítik, annyi hogy a halászlébe nincs belefőzve a hal, mert úgy nem áll el, csal az alap van készen. De a hal 5 perc alatt megfő...
" Nem szabályosan meg sok helyen eladják másnap."
Általános szabályként készételeknek 72 órás a szavideje.
Jó reggelt kívánok a most ébredőknek.
Azt meg nagy átlagban be lehet lőni, hogy 2-3 nap alatt mennyi megy el.
Meg mivel a hal nincs belefőzve, ha túlfőzik, és ki kell dobni, az se egy eget rengető összeg.
Egyébként 1-szer ettem Szegeden halászlevet, valóban életre szóló élmény volt, mert olyan szart se addig, se azóta nem ettem.
Amúgy 30 éve vagyok szakács, csak hogy hitelt érdemlő legyen a válaszom...
Ja, igen, forgalomtól függően, valóban léteznek (léteztek, egyre kevésbé "divat") olyan helyek, ahol az alap pár adagosával le van fagyasztva.
Ez az étlap megszerkesztőjének a hibája, nem mondom, hogy így nem lehet elfogadható minőséget készíteni, de azért alapvetően törekedni kell az ilyen kompromisszumos megoldások kerülésére.
Kis forgalmú helyekre is össze lehet állítani olyan étlapot, hogy ne kelljen fagyasztgatni. Még egy sima lé, mint egy halászléalap, nyilván nem roncsolódik a fagyasztástó, de ahol már a pörköltöket, hasonló ételeket is fagyasztják, annak az egységnek nagyon át kéne gondolni, mit is akar, vagy merre tart.
" Nem szabályosan meg sok helyen eladják másnap."
Még mielőtt jönne a szőrszálhasogatás, nem a közétkeztetés szabályaiból kell kiindulni, Magyar Közlönyben rá lehet keresni ide vonatkozó részekre.
#8-as, fogalmad sincs miről beszélsz.
Adagonként készítik a halászlevet, és van rá 10-15 perc?
Képeslapról láttál te konyhát belülről, közöd nincs a vendéglátáshoz.
Meg milyen hőmérsékletről beszélsz, te, hogy mit hogy kell tárolni?
Ne keverjük már a csumiztatós közétkeztetés alkalmatlan szabályait egy étteremre vonatkozó szabályokkal.
Nem vagy te se ex, se semmilyen más vendéglátós.
" plusz ha áll a bál behívják a menedzsert a terepről."
Ja, kezdem gyanítani...
Egy másik országról beszélsz.
Érdemes lenne abban az országban okoskodni, mert ez amit te itt összezagyváltál, annak az 1%-a se igaz itthon.
"A házi fagyasztás az egyik legszínvonalasabb"
Azt a köpedék ótvar szart, egyed a fagyasztott pörköltöt, az ám a színvonal...
Szakma szégyene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!