Titeket mennyiben befolyásol a vásárlásnál, ha például egy étolaj kupakja nem úgy nyílik/záródik, mint ahogy nektek tetszik?
Ha Ti mondjátok....
:D
Ha a vásárlók 90%-t nem érdekelné a csomagolás, a csomagolástervező mérnökök nem lennének ennyien ill. nem lenne nekik évente több verseny meg éhen halnának a marketingesek és a marketingpszichológusok is.
És akik azt mindják, hogy nem érdekli őket, tudat alatt azok is a szebb/praktikusabb/színesebb/szimpatikusabb cuccot veszik le a polcról.
Na igen, itt is visszaköszön az, hogy a nők érzelmi alapon működnek, a férfiak meg logikai alapon.
És ezt most nem valamiféle negatív megkülönböztetés alapján írtam, pusztán tényként.
Egy érdekes példa:
A páromnak volt egy hülye szokása.
Az egymás mellett álló pet palackos üdítőknél mindig megnézte, hogy melyikben a legmagasabb a folyadék szintje és azt vette meg. (mindig van némi eltérés)
Hiába magyaráztam neki, ha az egyikbe valamivel több széndioxid kerül , akkor az jobban szétfeszíti a palackot és lecsökken a folyadék szint, holott több üdítő van benne, mégis kevesebbnek látszik.
Bizonyos hőfokon, ha felrázod a palackot, akkor is változik a szint.
Jut eszembe, az egyik ismerősöm azokat a májkonzerveket veszi meg, amelyiknek nyitófüle van. Mivel a kiürült dobozokat felhasználja valamire, így a konzervnyitóval nyíló nem jó neki, mert roncsolódik a doboz.
Ez részéről praktikusság, az itt olvasók szerint viszont betegség.
14 Akarmelyik konzervbol csak es kizarolag nyitofuleset veszek. Nem azert, mert kellene a doboz, csak nem akarod konzervnyitoval veszodni. Nem is emlekszem mar, mikor vettem utoljara olyan konzervet, aminek nincs fule :)
De eszembe jutott meg a zsebkendo is, abbol is mar szinte csak olyat veszunk, ami visszazarhato (100-as). Mondjuk zsepinel igazabol mindegy, de normalisabban nez ki a zacsko visszazarva, mintha csak szetteptuk volna a veget es ugy lenne.
Tejfolbol altalaban olyat veszek, aminek a tetejen ott a muanyag is, nem csak az alufolia, igy ha nem fogy el egyszerre az egesz, a muanyaggal normalisan le lehet csukni. Ha nincs rajta muanyag, atrakom masik fajtarol, amin van.
Én jobban szeretem azokat a ketchupos üvegeket amik fejjel lefelé használhatók. Így, mikor ürül ki nem kell ütögetni. Konzerveknél a nyitófüleset veszem, mert suta vagyok és nem szeretek a konzervnyitóval szenvedni. Tejfölnél meg lehetőség szerint azt veszem, amelyiknek a tetején van egy plusz műanyag, amivel vissza lehet később zárni. Sőt egyébként mindenből jobban szeretem a visszazárható fajtát. Plusz tulajdonképpen lustasági kérdés, de inkább előre felszeletelt legyen a kenyér.
Ezekhez nem ragaszkodom görcsösen, inkább a minőség meg ár a központi kérdés... De ha már választék van, akkor válogatok a csomagolással kapcsolatban is.
"Na igen, itt is visszaköszön az, hogy a nők érzelmi alapon működnek, a férfiak meg logikai alapon."
Ha férfiként logikai alapon működnél, akkor már réges-rég a fűszereszacskó másik felét bontanád ki, nem a feliratost, vagy fűszertartókat használnál!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!