Mi a különbség az olivaolaj és az extraszüz olivaolaj között? Melyiket, mire lehet használni? Van-e olyan magyar étolaj, mely megközelitően jó?
Figyelt kérdés
2018. júl. 31. 18:19
1/3 anonim válasza:
Itt megtalálod az "Olivaolajok (olive oils) cimszónál.
2/3 anonim válasza:
Extraszűz = hidegen sajtolt. Kár hőkezelni, salátára való. Az étolaj sütésre. De arra inkább használj sütőolajat vagy kókuszolajat.
3/3 anonim válasza:
AZ étolaj nem hidegen préselt, mint az olívaolaj, és az kell ahhoz, hogy az értékes dolgok benne maradjanak.
A sima olívaolajjal főzöl, az az extra szűzet nem melegítve eszed: tésztára, salátára, kenyeret mártogatva bele stb.
Amit soha nem veszel meg: sansa vagy pomace olívaolajak, melyek pont olyan rosszak, mintha sima étolajat vennél.
Tehát, a lényeg: hideg préselés. Ami úgy van előállítva pl. napraforgóból, arra külön rá van írva, amire nincs, az nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!