Mi bajom lehet a romlott haltól? És milyen a tápértékre a frisshez képest?
"Nem akarom kidobálni, pazarolni az ételt" -ezért mondtam, hogy NE VEGYÉL friss halat! gondold már át, mielőtt veszed, hogy:
-"meg tudom csinálni ma vagy holnap?
a válasz: nem- akkor nem veszem ha a válasz igen, akkor veszem.
- nem olyan bonyolult dolog ez, fog menni.
Ha a teknős megette jó eséllyel megúszod, az állatok okosabbak némely embernél.
Hát, a teknősök a rothadó tetemeket is szétcincálják a vízben... szóval, erre ne alapozz.
Mikor etted meg? ha 10-12 órán belül nem lettél rosszul, már valószínűleg nem lesz semmi bajod.
De tényleg ne egyél büdös ételt. Az ételpazarlás leghatékonyabb megelőzése az, ha nem veszed meg azt, amit nem tudsz megenni. Ha pedig megvetted, és kiderül, hogy mégsem készíted el, másnap reggel tedd be a fagyasztóba. Ha lesz időd megcsinálni, kiveszed, hidd el, a készétel rántott hal esetén pont ugyanolyan lesz.
De minek veszed meg, ha nincs időd elkészíteni?
Amúgy bármi történhet a semmitől kezdve a halálig bezárólag.
Nekem ezt még mindig nehéz elképzelni. Megveszed hazafele, és hazaérkezéskor szembesülsz vele, hogy nincs időd még csak a fagyasztóba se berakni, nem hogy pár perc alatt elkészíteni....?
Nekem ezen a ponton nem is a hallal lenne bajom, hanem hogy ekkora káosz az életem, hogy nem tudok a következő 1 órára tervezni. Én nem tudnék így élni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!