"Steak & Chips" az abszolút kedvenc
Görögdinnye
Cékla
Édesburgonya
Jó, minőségi burgerek
Kínai kaják
Brassói
Mama féle szárazbab főzelék pörkölttel
Almás vaddisznó sült
Főtt kukorica
Hawai pizza
Sajtkrémes fornitti
Cigany pecsennye
Nekem évszakfüggő. :D
Nyáron ránézni se bírok a főtt kajákra, ilyenkor minél több saláta, friss (hideg) gyümölcs, zöldség. Nyári kedvenc a szendvics (tonhalas, tojáskrémes és körözöttes főleg) és a hideg gyümölcsleves. :)
Télen a kedvenc fogásom egy egytálétel, sajnos nem tudom a nevét... savanyú káposzta és kockahusi van összekutyulva és kisütve, anyukám csinálja istenien. Friss kenyérrel a legjobb. :P Plusz nem vagyok nagy leveses, de télen egy jó tál húsleves maga a mennyország.
- Alga - wakame, nori (esetleg noriból készült chips)
- Sushi - minél minőségibb alapanyagokból elkészítve
- Hamburger - minőségi marhahúsból, medium-rare-re sütve
- Tatárbifsztek - marhabélszínből megfelelően fűszerezve
- Natto - erjesztett japán szójabab karashi mustárral és hozzá illő szójaszósszal (személyes nagykedvenc)
- Lazac-, pisztráng-, nyúlhal ikra ill. wasabi "masago" (wasabival ízesített kapellán lazac ikra)
- Gombapörkölt - saját kezűleg szedett vadon élő gombából elkészítve
- Rántott őzlábgomba ill. rántott pöfeteg tartármártással
- Uncle Ben's thai pikáns mártás egyénileg felturbózva - csirke vagy pulykamellcsíkok fokhagymával, kókuszzsíron lepirítva, extra curry fűszer, chili, garam masala, kevés szójaszósz, plusz bébikukorica, ételízesítő, hozzá vadrizs köret
- Friss csírák (lucerna, retek, mungóbab, brokkoli, mustár, zsázsa és mindenféle növényi csíra, ami emberi fogyasztásra alkalmas)
- Friss édes áfonya, érett édes füge
- Pácolt, füstölt, marinált, ecetes, olajos halfélék (főleg a szláv vidékről származó változatok)
- Jóféle halászlé halbelsőséggel (haltej, máj, halikra)
- Tengeri herkentyűk - rák, kagyló, polip, tintahal, tengeri sün stb.
- Minél különlegesebb, érlelt sajtfélék (pl. mimolette, kvargli, kemény- ill. rúzsflórával érő sajtok)
Nagyjából ennyi. Mivel hihetetlenül ritkán jutok ezek bármelyikéhez (némelyikhez 10 évente kb. 1×) de ha sikerül az számomra egyrészt ünnepnap, másrészt instant katarzis, így nekem ezért vannak a kedvencek között ezek az ételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!