Mik a kedvenc húsmentes ételeitek?
Szeretnék ötleteket gyűjteni, és megtudni, hogy ki, mit szeret.
Bármilyen étel érdekel, ami húsmentes. Nem vagyunk vegetáriánusok, de néha napján jól esik egy-egy étel, amiben nincs hús.
A válaszokat előre is köszi.
Pirított tészta vagy rizs "kínai" stílusban, hús nélkül, sok és sok féle zöldséggel.
Töltött zöldségek (paprika, padlizsán, cukkini) húsmentes töltelékkel (töltelék föleg zöldségek plusz gomba)
Húsmentes "fasirtok", illetve zöldségtocsnik.
Tészták zöldséges mártásokkal, húsmentes "bolognesevel", rakott tészták hús nélkül.
Töltött padlizsán
Imam bayildi (az imám elájult)
A vegetáriánusok álma is lehetne ez a töltött padlizsánféle, amelynek szó szerinti jelentése: az imám elájult. A legenda szerint történt egyszer, hogy egy hosszabb vallási ünnep után egy derék muszlim annyira megszédült a friss, gőzölgő padlizsán illatától, amellyel kínálták, hogy eszméletét vesztve rogyott össze. Hozzávalók: 1 kg hagyma, 6 db kisméretű padlizsán, 2 db tölteni való paprika, 0,5 kg paradicsom, 2 fej fokhagyma, petrezselyem, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanálnyi kristálycukor, fél pohár olívaolaj, étolaj (a sütéshez) Elkészítési módja: Megtisztítjuk a hagymákat és karikára vágjuk. Az egyik paprikát és a paradicsom felét apróra daraboljuk. A hagymát megpirítjuk az olívaolajban és hozzáadjuk a paprikát és az elaprított fokhagymát. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd ismét 5 percig pirítjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, felöntjük kb. egy pohár vízzel, felforraljuk és 5 percig főzzük. Leszűrjük és a levét félre tesszük. A padlizsánt - két végét kihagyva - meghámozzuk. A két végét azért nem hámozzuk meg, hogy ne essen szét. A padlizsánt egyik oldalán felhasítjuk, és sós vízben egy óráig állni hagyjuk. Miután kivettük, kinyomjuk belőle a vizet. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetjük róla az olajat és vágott részével felfelé tepsibe helyezzük. Kanál végével kinyitjuk a hasítékot és beletöltjük a tölteléket. Hosszában vágott paprikával és paradicsom-szeletekkel lefedjük a padlizsánt. A félretett lével meglocsoljuk és 2-3 percig forró sütőben átsütjük. Megszórjuk petrezselyemmel és hidegen kínáljuk.
Nekem a nagy kedvencem zabpelyhes brokkolifasírt, amibe még apróra vágott kápia paprika is van, köretnek karfiolrizzsel, vagy paszternákpürével.
Szeretem még a zöldséges leveseket, pl. a magyaros karfiollevest (fokhagymás, pirospaprikás rántással, és petrezselyemmel)vagy a sütőtök krémlevest, zellerkrémlevest.
Salátának a krumplisaláta, és a főtt tojásos, lilahagymás lencsesaláta a jelenlegi kedvenc.
Bármilyen gombóc derelye
Tojásos ételek
Egyre jobban kezd a török konyha érdekelni így a töltött szőlőlevél a kedvencem most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!