Kedvenc csoki torta receptetek?
Link nincs.
Diós brownie az alap, arra kerül egy réteg olvasztott etcsoki, egy réteg párizsi csokikrem, egy réteg felvert etcsoki ganache, a tetején pedig tejszinhab
Francia csokitorta.
Francia csokitorta
22 cm-es kapcsos tortaformához
Hozzávalók
275 g étcsoki (70%-os)
150 g kristálycukor
175 g vaj
40 g finomliszt
5 db tojás
Fél rúd vanília kikapart magjai, vagy 1 Cs vanília cukor
Egy csipet só
Elkészítés:
A tortaformát kivajazom és kicukrozom. A formát alufóliába csomagolom, mert sütés közben kifolyhat belőle a vaj.
A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral és egy csipet sóval habbá verem.
A vajat, a csokit és a maradék cukrot kislángon, folyamatosan kevergetve felolvasztom, kicsit hűlni hagyom. / Erre egy 1,5 literes rozsdamentes acél edényt szoktam használni, mert a továbbiakban ebben keverem ki a tésztát.
Amikor egy kissé kihűlt, a tojások sárgáját egyenként belekeverem, hozzáadom a vaníliát és a lisztet.
A tojáshab egyharmad részét gyorsan hozzákeverem, majd óvatosan beleforgatom a többit.
Az előkészített torta karikába simítom
Előmelegített 170 fokos sütőben,körülbelül 40 percig Sütöm. Nem szabad hőlégkeverésen sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!