Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Így eláll a hús szombatig?

Így eláll a hús szombatig?

Figyelt kérdés

Szóval a gond, hogy megadta magát a hűtő, vettünk is újat, viszont nem holnap hanem szombaton hozzák ki.

Szombatra volt egy kis hús a hűtőben, és jobb ötlet híján bepácoltam, illetve tettem rá annyi olajat, hogy teljesen ellepje, húztam a tálra egy zacskót és betettem a kamrába a földre amit így hirtelen leghidegebb helyet találtam. Így olajjal teljesen elfedve kibírja szombatig?

2019. aug. 9. 01:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
szomszéd nincs?
2019. aug. 9. 02:17
 2/13 A kérdező kommentje:
Kinn élünk egy falu szélétől fél km-re egy kis majorban.
2019. aug. 9. 02:32
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Hát... Nem tudom nálad hány fok van, de ha 7nel több, akkor en egészen biztos, hogy a kukába tenném.
2019. aug. 9. 06:10
 4/13 anonim ***** válasza:
65%
Dehogy áll el.
2019. aug. 9. 06:47
 5/13 anonim ***** válasza:
92%
Süsd meg most, úgy eláll /vagy megeszitek/.
2019. aug. 9. 07:07
 6/13 anonim ***** válasza:
62%

Hús (vagy bármilyen élelmiszer) romlása egy lebomlási folyamat, amit mikroorganizmusok okoznak (illetve van kémiai része is a sejtek elhalása miatt). Tartósítási folyamatok ezeket a baktériumokat, gombákat pusztítják, vagy legalábbis a szaporodásukat lassítják. Levegőben lévő oxigén és a organizmusoktól való elzárás, továbbá a nedvességének (baktériumok táptalajának) csökkentése elsődleges.

Egy hétig szobahőmérsékleten eltartani azért nem különösebben nehéz feladat. Olajba merítés pont jó módszer, elég gyakran alkalmazzák (így évekig elállhat). De lehet még só (lúg), sav, füstölés, szárítás, hideg vagy meleg (70+) hőmérséklet...

2019. aug. 9. 07:23
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor azért elvileg holnap reggelig kibírja még. :)
2019. aug. 9. 13:55
 8/13 anonim ***** válasza:
74%
Dehogy bírja ki. De ha még akarsz kockáztatni egy jonkis etelmergezest, akkor hajrá.
2019. aug. 9. 14:07
 9/13 anonim ***** válasza:
40%
Egy kis szalmonlla, jó idióta vagy már bocs de ez megromlik.
2019. aug. 9. 14:37
 10/13 A kérdező kommentje:
Hát így már végképp nem tudom akkor eldönteni, egyik komment szépen kifejtette, hogy miért áll el így, többiek röviden ellenkezőjét állítják....
2019. aug. 9. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!