Az amerikaiak nem tudják mi van a hűtőjükben?
Amikor a filmekben kinyitják a hűtőjüket, mindig úgy nézelődnek meg keresgélnek ott mintha valami varázsló kalapja lenne amiben bármi megjelenhet: Nem tudják fejből, hogy milyen ételeik vannak éppen?
Vagy csak nekünk magyaroknak nem nehéz észben tartani azt a keveset amire futja?
Lehet ez egy újdonság neked, de a film, bármilyen meglepő, nem egyenlő a valósággal.
Mint ahogy nem elegendő két vezetéket összeérinteni és már megy is az autó, és ha üldöznek nincs minden utcasarkon pont egy felvonulás.
Én szoktam tudni, sőt, azt is fejben tartom nagyjából, hogy a hűtőben lévő dolgok közül melyik mikor jár le. Leszámítva persze ha nem én vásároltam be, de ez viszonylag ritkán fordul elő.
Persze biztos van olyan is, aki nem foglalkozik ennyire vele. Meg az is igaz, hogy Nyugaton sokkal több kaját dobnak ki a szemétbe, ez rendszeresen szerepel a hírekben, statisztikákban. Ami nyilván azzal függ össze valamilyen szinten, hogy annyira nem tartják észben a hűtőjük tartalmát, mint mi.
Viszont azért nem a filmekből kéne kiindulni, az amerikaiak közül sem mindenki biztosan ilyen. A minap szerepelt itt egy hasonló kérdés, ami arra vonatkozott, hogy tényleg minden kocsi elindítható-e slusszkulcs nélkül, pusztán két vezeték összeérintésével, mert a filmekben mindig így csinálják, amikor kocsit lopnak. Azért a valóságban ez sem ilyen egyszerű. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!