Miért van az, hogy az amerikaiak tyúktojása szinte mindig tejfehér, nálunk pedig sárgás vagy barnás?
Mert az ameriaiaknál a fehér tojás a "divat", azt szeretik használni.
VIszont a tojáshéj SZÍNE és a tojás minösége közt semmi összefüggés sincs, ez nagyrészt a tyúk fajtájától függ, illetve kisebb mértékben a táplálékától is.
A tyúk fajtájától függ. Vannak kifejezetten fehér tojást tojó hibridek.Ott nyilván azt kedvelik jobba a barnahéjúnál, az terjedt el.
Itthon elvétve van már csak fehér, én is egy kistermelőtől rendeltem anno húsvétra csodaszép hófehér tojásokat.
A telefonján meg is mutatta a fehér tojócsirkéit, és kotlóst, a vicc az volt, hogy a kakas fekete volt.Ja mert szaporítani is akarta őket, azt meg is kérdeztem mik kelnek majd ki, zebrapintyek ?:D
Persze az igazság az, hogy a csirke színe teljesen mindegy, vagyis nem alap, hogy a fehér fehéret a barna meg barna tojást tojik, kifejezetten a fajtától függ a tojás színe.
Igy van, ez a pipitol fugg.
De megerositem az elso valaszolot, mert rengeteg felet lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!