Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Az amerikaiak milyen kávét...

Az amerikaiak milyen kávét szoktak inni?

Figyelt kérdés

Több filmben látom, hogy kb. 1-1,5 literes edénybe főzik le a kávét. Kb. olyan, mint nálunk egy nagyobb teafőző.

Ez a kávé hogyan készül, mennyi kávét tesznek bele? Mennyiségre elég soknak tűnik, nekem egy négyszemélyes kotyogósba elég sok kávé kell, amiből lefő 1-1,5dl kávé, náluk 1-1,5 literhez elég sok kellhet, és elég erős is lehet.

2016. máj. 31. 21:11
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
Hosszú kávét, mint a németek.
2016. máj. 31. 21:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nagyobb adagban főzik, de sokkal gyengébb, mint a mi megszokott kávénk. Sokszor látni, hogy benyomnak egy két decis bögrével, márpedig, ha olyan erős lenne, mint a mienk, hamar fejreállnának tőle.
2016. máj. 31. 21:33
 3/7 Phoney ***** válasza:
100%
Drip coffee, azaz nyomás nélkül csorgatja rá a gép a vizet a (papír vagy fém) szűrőben lévő kávéra. (Nálunk inkább teafőzőnek volt divat megvenni az ilyen gépeket.) Ezzel a módszerrel gyakorlatilag nem lehet rövid kávét csinálni, mert az a kevés víz nyomás nélkül alig hozna ki koffeint, de így bő vízzel leforrázva 1-1 akkora adagban, amit egyszerre megisznak, elég sok koffein van.
2016. máj. 31. 21:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! És milyen íze van? Nem ittam még.
2016. jún. 1. 16:07
 5/7 Phoney ***** válasza:
100%

Inkább a könnyedebb, szárazabb oldalát hozza ki a kávénak, persze a könnyedségre a nagy mennyiségű víz is ráerősít. Én ezt is szeretem, bár az itthon közkedvelőt olcsóbb kávéknak szerintem nem áll jól (mondjuk ebben nem sokat számít a véleményem, mert azok nekem máshogy is max. cukros tejjel ízlenek.)

Nem kell hozzá gép, hogy kipróbáld: veszel egy doboz papír kávészűrőt, beteszed egy nagyobb tölcsérbe vagy hasonlóba, alá egy teás (méretű) bögrét, bele az őrleményt, és ráöntesz (lehetőleg nem egyszerre) egy teásbögrényi forrásban lévő vizet. Elvileg simán bögrével is működhetne (mint ezen a képen: [link] ), de általában belesüpped.

2016. jún. 1. 17:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

21:39 szepen leirta ;)

Hatalmas kulturaja van a kavezasnak es nem veletlen, hogy annyi filmben latod, nem tulzas, tenyleg boldog boldogtalan issza bogreszamra a kavet es mar a fiatalok (gimisek) is koran raszoknak, mert otthon ezt latjak. A drip kavebol egyszerre megisznak 2.5/3 decit, aminek a koffein tartalma kb. 95-200 mg.

Ehhez kepest az eszpresszo (amibol 30 ml iszunk) csak 47-75 mg koffeint tartalmaz.

Egy kicsit is fejlettebb varosban van minimum egy Starbucks, de nehol akar egy tucat. Szerintem meregdraga es iszonyat sok kaloria van azokban a kutyulekokban, de en azt latom (nyugati parton elek) hogy akarmikor elmegyek egy Starbucks mellett, MINDIG all a sor!

Ahol nincs a kozelben Starbucks, ott hagyomanyos kavet arulnak, aruhazakban, benzinkuton, mekiben, mindenhol.

Kulonbozo poharmeretek vannak, van fel literes pohar is (bar azt inkabb az uccsihez teszik ki) es sok olyat latok, akik teletoltik a poharat kaveval, szornak bele valami edesitot es ugy ulnek vissza a kocsiba. En mar a latvanyatol fejreallnek, mondjuk a sima kotyogostol is szivdobogast kapok, az USA bogrekavenak csak a felet birom meginni.

Itt van egy tizeslista a kulonbozo gep markakrol, amik itt nepszeruek:

[link]

Itt pedig egy tipikus amerikai kave:

[link]

2016. jún. 1. 18:39
 7/7 A kérdező kommentje:

Egy bögréhez kb. 3dl vízhez mennyi kávét használjak? Ki akarom próbálni ezt a drip coffeet.

A lényeg, hogy a forró vizet lassan öntsem rá? Ne áztassam, mint a teát?

2016. jún. 17. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!