Szerintetek nem fog letolni ezért a pénztáros?
Szépen összegyült egy csomó 5,10 forintos érmém,mert az utóbbi napokban szinte mindenhol aprókat adtak vissza,nem fér bele a pénztárcám érmés részébe és nem akarom külön zacskóba tenni,meg zsebembe,pakolgatni össze vissza,úgy is el kell költeni. Annyira nem olyan sok,hogy postára menjek beváltani.
Ha elmegyek pl. holnap a spárba és veszek egy 220 forintos tejet meg egy 80 forintos ásványvizet,szerintetek nyugodtan fizessek az 5,10 forintosokkal vagy inkább ne? Ti hogy csinálnátok?
Nem fog letolni ezért a pénztáros?
Csak azért kérdezem,mert volt már máskor,hogy nem örültek a csupa aprónak,de az is,bajha egy 200 forintos dolgot 5 ezressel fizettem,mert akkor meg azt tették szóvá,hogy nincs kisebb.
Sőt,mikor egyszer buszon buszjegyet vettem a sofőrtől és nagyon apróval fizettem a jegy árát,még azt mondta,hogy "ezt még visszakapod".
Szóval szerintetek fizessek holnap szerintetek nyugodtan a sok 5,10 forintossal vagy hagyjam?
Én nem akarom,hogy morcosan megjegyzést tegyen a pénztárosnő rám mindenki előtt,viszont el kell költani azt is,fizetőeszköz.
Elnézést,hogy ilyen hosszú voltam.
"Én ezért szeretem az automatákat, pl. Volánbusz jegyautomata. Nem morog, ha megtömöm apróval!"
Barátnőt is így választottál?
Nem szokták szeretni a pénztárosok, és törvény szerint egy fizetésnél max. 20 darab érmét (vagy 40, már nem emlékszem) köteles elfogadni.
Esetleg tesco/interspar önkiszolgáló pénztár?
x érméig el kell fogadják, aztán már nem.
Amúgy vidd be a postára szortírozva, leszámolva, ésbeváltják neked.
Oda vidd vissza, ahol azt a sok aprót kaptad.
Én egyszer évekkel ezelőtt megtettem.
Dohánybolt nem akart soha elfogadni tőlem a papírpénz mellé 20-50-80 forintokat, szerettem volna 100-200 ft-osokat visszakapni. A visszajárót 10-20 forintosokban kaptam mindíg, mikor összegyűlt jó pár száz forint már, akkor bementem, kértem valamit, és oda szórtam a zsáknyi aprót azzal, hogy ezt mind tőletek kaptam. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!