Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Szerintetek tudnék így spóroln...

Szerintetek tudnék így spórolni a zöldségek, gyümölcsök árán?

Figyelt kérdés
Na szóval a minap a levesbe készítettem elő a zöldségeket és 1 kiló sallang (levél, héj, torzsa stb) keletkezett amit ugyan a zöldségek árával kifizettem, de kuka lett a vége, ezáltal ez pazarlás szerintem. Arra gondoltam mi lenne, ha ezt a sallangot nem velem akarnák megfizettetni? Ez napi szinten tök sok pénz. Azaz a karfiol leveleit mérlegelés előtt leszednèm. Sőt továbbmegyek: a brokkolit torzsájától megfosztanám, barackot kettészedném és kimagoznám, az almát, krumplit meghámoznám stb.. És így, kevesebb súlyt, a lényeget fizetném csak ki. Mondjuk talán furán néznének hogy mit csinálok ott a zöldségespultnál késsel a kezemben.. Szerintetek?
2015. júl. 25. 21:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

[link]

inkább használd fel a karalábé leveleit is

amúgy sem értem pl, hogy egy fej brokkoliból mit lehet kidobni, annak minden része ehető

2015. júl. 26. 13:59
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

a legtöbb zöldségnek a szára, levele, torzsája, ehető még akkor is ha a köztudatban nem megszokott

pl.: a sárgarépának ehető a szára, levele, a brokkolinak, karfiolnak a torzsája ehető, a retek szára, levelei szintén ehetőek. Ha zavar, hogy ezek a kukába mennek, akkor nézz utána a felhasználásuknak!

2015. júl. 26. 14:01
 13/21 anonim ***** válasza:

#12 teljen igazad van...amúgy is a legtöbb zöldségnek nem a termését fogyasztjuk

amúgy meg pl krumpli héja is ehető lásd steakburgonya

alma héja is ehető

a karfiol és a brokkoli rózsa teljes egészében ehető (levelek is)

alig van pár zöldség, amit nem lehet teljes egészében felhasználni:

pl avokadó héja nem ehető, viszont tálaláshoz nagyon jó, magja meg simán kikel, paprikatermés szára; gyümölcsök közül az ananász héját nem lehet megenni, meg a gyümölcs kemény közepét, banánhéj se túl finom

2015. júl. 26. 14:31
 14/21 A kérdező kommentje:

Alapból meg is szoktam ezeket a rèszeket enni, csak félek hogy felfújnak es most szoptatok és a baba miatt nem szerencsés. Viccből tettem fel a kérdést :) viszont tényleg gondolkodtam ezen.

Éa a gomba héjával mi a helyzet? Múltkor héjastól főztem meg, hát ne tudjátok meg milyen éjszakám volt...

2015. júl. 26. 15:17
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én sose szedem le a gomba héját, csak lekefélem róla a koszt.
2015. júl. 26. 15:31
 16/21 anonim ***** válasza:
a gomba héja pont ugyanolyan hifa fonalakból áll, mint a többi része, ha rosszul voltál tőle, akkor romlott volt, nem hámozásra szorult
2015. júl. 26. 15:32
 17/21 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy ugyanolyan gonbafonal mint a többi gomba. Viszont volt már ilyen párszor és érdekes mindig akkor tekerte nagyon meg a hasam mikor nem, vagy csak rèszben nem volt leszedve a héja.
2015. júl. 26. 16:21
 18/21 anonim ***** válasza:
ez esetben akkor csak arra tudok gondolni, hogy permetszer volt rajta...nem tudom hol vásárolsz zöldséget, de hanyagold az üzletet inkább!
2015. júl. 26. 20:56
 19/21 A kérdező kommentje:
Na az gáz. Tesco...
2015. júl. 27. 11:04
 20/21 anonim ***** válasza:
a gombának a héjában van a legtöbb vitamin, rosszul teszed ha leszeded!
2015. júl. 27. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!