Szerintetek tudnék így spórolni a zöldségek, gyümölcsök árán?
inkább használd fel a karalábé leveleit is
amúgy sem értem pl, hogy egy fej brokkoliból mit lehet kidobni, annak minden része ehető
a legtöbb zöldségnek a szára, levele, torzsája, ehető még akkor is ha a köztudatban nem megszokott
pl.: a sárgarépának ehető a szára, levele, a brokkolinak, karfiolnak a torzsája ehető, a retek szára, levelei szintén ehetőek. Ha zavar, hogy ezek a kukába mennek, akkor nézz utána a felhasználásuknak!
#12 teljen igazad van...amúgy is a legtöbb zöldségnek nem a termését fogyasztjuk
amúgy meg pl krumpli héja is ehető lásd steakburgonya
alma héja is ehető
a karfiol és a brokkoli rózsa teljes egészében ehető (levelek is)
alig van pár zöldség, amit nem lehet teljes egészében felhasználni:
pl avokadó héja nem ehető, viszont tálaláshoz nagyon jó, magja meg simán kikel, paprikatermés szára; gyümölcsök közül az ananász héját nem lehet megenni, meg a gyümölcs kemény közepét, banánhéj se túl finom
Alapból meg is szoktam ezeket a rèszeket enni, csak félek hogy felfújnak es most szoptatok és a baba miatt nem szerencsés. Viccből tettem fel a kérdést :) viszont tényleg gondolkodtam ezen.
Éa a gomba héjával mi a helyzet? Múltkor héjastól főztem meg, hát ne tudjátok meg milyen éjszakám volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!