'Kulonleges' gyümölcsök, zöldségek?
Arra lennék kíváncsi, hogy Ti miket szoktatok enni.
Nyilván nem olyat értek a különleges alatt, hogy pl. Paprika, paradicsom, alma, narancs...
frissen pomelo, licsi, kókuszdió, datolya, mangó, gránátalma, avokádó
aszalva füge, goji bogyó, mangó, papaya, áfonya
Zöldségből talán az édesburgonya ami úgy különlegesebbnek mondható és eszem. Meg patiszon, csicsóka ilyesmi...
Sok mindent eszem. :-) De nem tudom másoknak mi a különleges. Van aki annyira elzárkózik minden ilyesmitől, hogy az almán kívül minden újdonság neki. Van akinek meg nem szokatlan egy cukkini.
Nem tudom ezek közül mi különleges számodra és mi nem, leírok mindent ami nem paradicsom paprika alma jellegű:)
- licsi
- mangó
- avokádó
- shiitake gomba, rókagomba, tinóruk, vargánya, szinte bármilyen erdei gomba ami kapható épp.
- algafélék (szívesen főzök ázsiai ételeket, ezekben ez alap hozzávaló, nagyon szeretem)
- gránátalma
- papaja
- articsóka
- édeskömény - mármint maga a növény, így: [link] (isteni finom krémlevesnek pl.)
- bármilyen finom saláta legyen az endívia, rukkola, madárbegy, stb.
- áfonya, feketeszeder minden mennyiségben, ezek a kedvenceim
- kókuszdió ha épp kapni normális áron
- mondjuk ez inkább átlagos (szerintem), de sok cukkinit és padlizsánt eszem.
- spárgafélék
- hokkaido tök
Kérdés az, hogy mi számít különlegesnek.
Különleges gyümölcsöt alig fordult meg mostanában nálunk, talán az avokádó és a lime mondható rendszeresnek, esetleg kiwi, vérnarancs. Különleges zöldségfélék, legalább is számunkra: vöröslencse, sárgalencse, padlizsán, medvehagyma, zöldspárga, pagoda karfiol (fokhagymával, chillivel mennyei!), vagy hatféle bab, csicseriborsó, rukkola, barna csiperke, shiitake, rókagomba, szegfűgomba. Nyugodtan röhögjetek ki, de nálam a sima, egyszerű sütőtök és sonkatök is különlegesnek számít - ez volt az első olyan zöldség, nem használtunk, de kihisztiztem, hogy vigyünk haza a piacról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!