Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Véresen vagy átsutve egészsége...

Véresen vagy átsutve egészségesebb a hús?

Figyelt kérdés

2015. jún. 30. 13:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
49%

4# Azért ez így nem teljesen igaz, mert egyes növényevő vadhúsokat szigorúan tilos nyersen fogyasztani, mint pl. a szarvas.

Alapvetően, hogy hogyan egészségesebb, szerintem teljesen mindegy, az állat esetleges fertőzöttsége okozhat veszélyt, de aki egy angolos steakre, vagy tatár beefsteak-re feni a fogát, általában ellenőrzött húsból készíti.

Németeknél (legalább is Hessenben)szinte mindennapos reggeli a nyers darált sertéshús speciális fűszerkeverékkel, pirítóssal. Hake Peternek hívják.

Emészthetőség szempontjából megmerem kockáztatni, hogy a nyers, vagy félig átsütött hús jobb, nekem pl. az agyonsütött, zsíros grillhústól mindig kiborul az epém, és megy a hasam másnap. Az előbbitől nem érzem azt a telítettség érzetet.

2015. jún. 30. 14:15
 12/26 A kérdező kommentje:
Milyen nem novényevo állatot eszunk meg?(ami nem hal)
2015. jún. 30. 14:15
 13/26 anonim ***** válasza:
75%

pl. a válaszokban már többször említett marhát :-)

Tatár beefSteak, Steak angolosan... rémlik? Sőt a strucc húst is ellehet készíteni angolosan.

2015. jún. 30. 14:19
 14/26 A kérdező kommentje:
A marha meg a strucc ragadozó ,hmmmmmm ez új!:D
2015. jún. 30. 14:22
 15/26 anonim ***** válasza:
23%

Kedves kerdezo ... nem a ragadozokrol van szo :) Nem csak novenyevo es ragadozo letezik :) Jartal neha biologia orara?

Es igen, sok hal sem eheto meg, mert sok a mindenevo hal is (ilyen a ponty).

De nem itt kell szajkaratezni, ha valaki agyilag sotetben el, az ne itt varja a vilagossagot, hanem a tanulassal probaljon meg egy kis fenyt csinalni a gondolataiban :)

Nem tudok hulyekkel vitatkozni, mert legyoznek a rutinjukkal :D

2015. jún. 30. 14:31
 16/26 anonim ***** válasza:
95%
Ja NEM növényevő. Ne haragudj, hirtelen futottam át amit írtál :-D Azt olvastam, hogy milyen növényevő állatokat eszünk meg.
2015. jún. 30. 14:31
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
egy korabbi valaszolonak: szarvastatar is letezik es a szarvas carpaccio is nyers
2015. jún. 30. 14:35
 18/26 anonim ***** válasza:
20%
Amugy a kerdes eredeti gondolatisagahoz visszaterve: "Véresen vagy átsutve egészségesebb a hús?" ... megkellene kerdezni az eszkimokat (szinte mindent nyersen esznek es eleg egeszseges emberfajta).
2015. jún. 30. 14:40
 19/26 anonim ***** válasza:
29%
18: Az eszkimók körében az elhízás és a túlsúly igen magas, kb. mint az USA átlag.
2015. jún. 30. 14:44
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem tudtam, viszont a carpaccio tudtommal szárított hús lehelet vékonyra szelve, és lehet ,hogy a szárítási folyamat és a pácolás során elpusztulnak benne a kórokozók. Nem tudom én sem csak tippelek, véresen nem ennék szarvast az biztos. Szerintem egyébként fölösleges támadni a kérdezőt, mert érdekes a kérdés amit feltett és elgondolkodtató, inkább a válaszokban születnek ellenétek, és ezért megy a szájkarate. Szerintem ténylegesen senki nem tud eleget a gasztronómiáról, és nem született még válasz arra, hogy mi áll a nyers hús fogyasztás mellett.

Én említettem a német Hake Petert, amit én egyébként nagy ritkán szeretek enni ha kint vagyok, de napi szinten nem tartom egészségesnek, mert hosszú távon bélférgességet okozhat a sok nyers hús evés. A sertés viszont valóban bármit megzabál.

2015. jún. 30. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!