Debrecenben hol vegyek olyan kenyeret, ahol IGAZI, hamisítatlan lisztből, térfogatnövelő és egyéb mérgektől mentes, kovásszal készült kenyeret kapni?
Csatlakozom az előttem szólóhoz, csak akkor lehetsz ebben bizonyos, ha magad sütöd.
A pékek többsége mára már sajnos a kovászt víz, cukor sütő-élesztő és liszt elegyéből csinálja, holott a kovász NEM ez.
A kovászban a gabona (teljeskiőrlésű lisztje) saját baktériumai, és a lakásodban lévő természetes élesztőgombák, valamint laktobacillusok és más savtermelő baktériumok vannak.
Míg a sütőélesztő használata során kétszer fél-egy óra kelesztés bőven elég és sütheted, addig a kovásszal ez akár kétszer két-három óra is lehet.
Nincs az a pék, aki a kedvedért éjfélkor kezdi el készíteni a kenyeret, hogy reggel hatkor már megvehesd...
El kell szomorítsalak. A bolti liszt sem az, hanem abban is van adalék, sokfajta. Inkább ne tudd, mik azok, de én egy hatalmas malom és lisztkeverő üzemben dolgozok. Vagyis a saját magad sütött kenyér csak vágyálom, hogy az adalékmentes legyen. Plusz az élesztő, a só, minden adalékolt.
Amúgy az adalékok nem mérgek. Szerinted ha bármi mérgező vagy ártalmas tulajdonságuk lenne, akkor a mai világban engedélyeznék azokat? Ráadásul nem mesterségesek, ez baromság. Az összes ételszínezék mind növényi eredetű. Például a guargumi, ami egy térfogatnövelő, egy trópusi növényből van. Az adalékok iránti hiszti az csak hiszti.
4/4-es válaszoló,hiába dolgozol malomban,nem tudsz te a lisztről semmit.Az adalékanyagokról sincs fogalmad,hogy kb.70 %-uk mérgező,vagy legalábbis allergizáló.
Számtalan cikket linkelhetnék ide az élelmiszer hamisításról ,de ez nem célom.
A minap Reál finom lisztből akartam palacsintát készíteni,csodálkoztam,hogy olyan csomós,mint még soha!Sebaj,gondoltam,s át akartam szűrőn kavarni,de nem lehetett,mert rágógumi állaga volt.Pár merőkanálnyi mégis át csordogált nagy nehezen,6 db-ot ki is sütöttem.Egyet megettem,nekem semmi bajom nem lett tőle,bár éreztem,hogy nem az igazi.A fiam az 5 db-ot megette,olyan hasfájása lett fél óra múlva,hogy rettenetes.Ki is dobtan a maradék lisztet is!
4/4-es,nem szabad ennyire naivnak lenni!
Küldök neked egy kétrészes videót,ez nem kapcsolódik az élelmiszerhez,de bizonyítékul szolgál,hogy igenis nem,hogy ,,nem engedik"-mint ahogyan azt te gondolod,-hanem DIREKT CSINÁLJÁK!!!!!
Íme a megdöbbentő tények! Ha ezt meg merték,meg merik tenni,akkor BÁRMIT MEG MERNEK TENNI!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!