Thai Boxosok! A vitathatatlan 1, -2, -ben az a valódi, hamisítatlan reális Thai Box lenne?
Figyelt kérdés
A kérdésem kifejezetten csak azoknak szól akik Thai Boxolnak!!!2010. jún. 18. 11:54
1/1 anonim válasza:
Én nem vagyok thai boxoló ugyan (bár űzök küzdősportot, két fajtát is.), de a vitathatatlan 1 és 2-ben nem igazán tükröződik a muay thai box. A Vitathatatlan 1 az abszolút nem a thai boxról szól, hanem a sima ökölvívásról. Ha láttad a filmet akkor nem vetted véletlenül észre, hogy bokszkesztyűben vannak és kizárólag csak a kezüket használják? Szabályos ökölvívás. A Vitathatatlan 2-ben ugyan már nincs a bunyósokon bokszkesztyű, csupán bandázs és ugyan használnak rúgástechnikákat, de ez sem thai box. Hogy miért? Azért mert a filmben ugyan sok a látványos rúgás és térdelés, DE jó pár birkózó és más egyéb földharctechnika is van benne. A 2-ben úgy veszít az orosz Bojka, hogy a feka ökölvívó földharcban eltöri a lábát. Ez nem thai box, hanem inkább MMA (ketrecharc). A Vitathatatlan 3-ban pedig még több földharc jelenet van a sok ütünk-rúgunk bunyó mellett. A vitathatatlan 2-ben és 3-ban persze sok az olyan jelenet, sok az olyan harctechnika ami mondjuk megtalálható a thai boxban, a kick-boxban és a teakwondo-ban, DE nem thai box centrikus filmek! Ha thai boxról szóló filmet akarsz nézni akkor ott van az Ong Bak. A vitathatatlan 3-ban például a főhősnek (én már láttam feliratosan, sajnos még szinkronosan nincs), Bojkának meg kell küzdenie egy brazil capoeira harcossal is, akit nehezen legyőz földharcban. Amúgy aki a Bojkát játssza a filmben az a Scott Adkins nevű szinész, olvastam az önéletrajzát. Ő teakwondo mester, és jiu-jitsu mester is. Szóval a thai boxhoz nincs sok köze. Aki pedig a vitathatatlan 2-ben a feka ökölvívót játsza, ő pedig a Michael Jai White nevű színész, az ő életrajzát is olvastam, szintén nem thai boxoló, hanem shotokan karate mester és wushu kung-fu mester. Egyszóval, semmi köze sincs a filmnek a thai boxhoz. Nem értem miért van az, hogy ha láttok egy olyan filmet vagy meccset ahol kemény a bunyó, akkor kapásból mindenki a muay thai boxra gondol. Itt az oldalon is sokan tesznek fel ilyen kérdéseket, hogy: "Melyik a legdurvább harcművészet?" Kapásból mindenki a thai boxot, a krav maga-t és a brazil jiu-jitsut isteníti. Oké elhiszem, hogy kemény a thai box, meg hogy jó. De nem csak ez az egy stílus van! Sok olyan harcművészet van ami van olyan jó vagy akár még jobb mint a thai box.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!