Iskolabüfés vagyok. Olyan csokoládét, aminek cukortartalma nagyobb mint 40g, ÉS kakaótartalma kisebb mint 40g, a 100 grammban, nem árusíthatok. Kérdés:Nagyobb cukor és kakaó tartalommal rendelkező sportszeletet sem árusíthatok?
Szerintem a "jogészek" elbarmolták a törvény megfogalmazását."vagy"-ot szerettek volna írni,de "és"-t írtak. Ezzel "gyártottak"4 csoki kategóriát, X-et,amit nem adthatok a gyerekeknek, viszont A-t,B-t,C-t igen.
Sajnos "jogi értelmezés"-ben gyenge vagyok.
Ha, azt mondom,hogy teremben csak azok maradhatnak,akik
elmúltak 40 évesek ÉS kisebbek 40 kilónál....akkor ne csodálkozzak,ha mindenki kimegy az iskola udvarra.
Kérdés: A,B,C esetben büntet az ügyvéd? Mit mond a védő?
Szomorúan veszem tudomásul a „logikai és” helyett a „jogszabályi és”-t,
Miszerint csak a NETA –tiltott csokoládé ellenkezőjét árulhatom,a keserű csokit, ami a gyereknek még ingyen sem kell!!
„A” kakaó bevonatú köles golyó
„B” keserű csoki
„D” NETA tiltott csoki
„C” sportszelet/ márkás csokik
Ez az "és" nem egy logikai vagy jogi operátor, hanem egy felsorolás értékű kötőszó, ami tkp. felesleges, mert a vessző betölti ezt a funkciót.
Mivel felsorolás, ezért a fölérendelt tagmondat mindkettő alárendelt tagmondatra vonatkozik.
Tehát nem árusítható olyan csoki, melynek kakaótartalma kevesebb, mint 40% (pont)
Nem árusítható olyan csoki, amelynek a cukortartalma magasabb, mint 40% (pont)
Nem tudom a rendeletet, de azért ott pontosan fogalmaznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!