Miért árulnak éretlen gyümölcsöt?
Nagyanyáink mindég is nem egész érett gyümölcsöt raktak befötbe. Az elértböl meg lekvárt föztek. Itt az volt a cél, hogy mielöbb szétföjön. A dunsztolásnál is lessz hökezelve és ettöl szétdölhet. Ezért kell a keményebb gyümölcs.
A boltokban kinált gyümölcs nem lehet csak ilyen, azért hogy az árúsító ne járjon kárral. Nem megy tönkre csak érés után, addigra te már megvetted.
Te nem vagy hülye csak ezt a trükköt nem ismerted.
Trükközzenek szerintem a raktárban, de nem tudom elfogadni, hogy éretlen gyümölcsöt tesznek ki. A múltkori egy hét után is ugyanolyan savanyú volt.
Azért köszönöm a válaszokat.
Nem a raktárra termelnek, hanem a vásárló közönségnek. Azok pedig csak a polcokig jutnak el.
Még valami fontos: Minden ami új az drága, igy minden termellö arra törekszik, hogy minél elöbb elinduljon a termékkel. De elég ha a termés csak szép, nem érdekes, hogy van-e már jó ize. Az elárúsitó ugyan ugy akkar az elsö lenni egy idényben. Nálluk nem az a fontos, hogy milyen izü, hanem,hogy van és húzza a szemet.
Mert jobban szállítható.
Amúgy vannak utóérő gyümölcsök, pl. őszi, némely körte és alma, banán. Amúgy ha elteszed befőttnek, a cukros léből beszivárog a gyümibe acukor és akkor nem lesz savanyú, de befőzni a keményebb a jó, mert a főzésnél is utóérik a hőtől és ha puhán teszed el, akkor olyan lesz mint a fos.
Remélem segítettem.
Egy hobbikertész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!