Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért árulnak éretlen gyümölcsöt?

Miért árulnak éretlen gyümölcsöt?

Figyelt kérdés
Már sokadszor sikerült belefutnom éretlen szilvába, őszibarackba, amik sokszor egy hét után sem lettek jobbak. Majdnem mind savanyú.
2014. aug. 15. 20:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Eltenni.
2014. aug. 15. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mármint befőttnek, ha nem lenne világos.
2014. aug. 15. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
JObban lehet szállítani.
2014. aug. 15. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szállíthatóbb és jobban megmarad a polcokon is, nem folyik szét. Hülyék meg megveszik.
2014. aug. 15. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Ezek szerint én is hülye vagyok, hogy nem látom rajta, hogy savanyú, holott elég érettnek tűnik. Igaz, nem vagyok őstermelő, de hobbikertész sem. Azt mondjuk sejtettem, hogy nem várják meg, míg magától lepotyog a fáról, hogy két nap után megrohadjon. Az ugye vicc volt, hogy befőzni szánják? Szerintem annak pont nem jó, és feltételezem, hogy ebben az esetben ezt ki is írnák, bár én ilyet még sosem láttam.
2014. aug. 15. 21:25
 6/14 anonim ***** válasza:
68%
Éretten sérülékenyek és alig valameddig tárolhatóak a gyümölcsök, de ettől függetlenül akkor sem sportszerű éretlen, íztelen árut kitenni az emberek elé. Lehet utóérlelgetni otthon, de nem az igazi úgy. Befőzésre szerintem tökéletesen alkalmatlan az éretlen gyümölcs, ezt az indokot nem értem.
2014. aug. 15. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Nagyanyáink mindég is nem egész érett gyümölcsöt raktak befötbe. Az elértböl meg lekvárt föztek. Itt az volt a cél, hogy mielöbb szétföjön. A dunsztolásnál is lessz hökezelve és ettöl szétdölhet. Ezért kell a keményebb gyümölcs.

A boltokban kinált gyümölcs nem lehet csak ilyen, azért hogy az árúsító ne járjon kárral. Nem megy tönkre csak érés után, addigra te már megvetted.

Te nem vagy hülye csak ezt a trükköt nem ismerted.

2014. aug. 15. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

Trükközzenek szerintem a raktárban, de nem tudom elfogadni, hogy éretlen gyümölcsöt tesznek ki. A múltkori egy hét után is ugyanolyan savanyú volt.


Azért köszönöm a válaszokat.

2014. aug. 16. 09:50
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem a raktárra termelnek, hanem a vásárló közönségnek. Azok pedig csak a polcokig jutnak el.

Még valami fontos: Minden ami új az drága, igy minden termellö arra törekszik, hogy minél elöbb elinduljon a termékkel. De elég ha a termés csak szép, nem érdekes, hogy van-e már jó ize. Az elárúsitó ugyan ugy akkar az elsö lenni egy idényben. Nálluk nem az a fontos, hogy milyen izü, hanem,hogy van és húzza a szemet.

2014. aug. 16. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim válasza:
100%

Mert jobban szállítható.

Amúgy vannak utóérő gyümölcsök, pl. őszi, némely körte és alma, banán. Amúgy ha elteszed befőttnek, a cukros léből beszivárog a gyümibe acukor és akkor nem lesz savanyú, de befőzni a keményebb a jó, mert a főzésnél is utóérik a hőtől és ha puhán teszed el, akkor olyan lesz mint a fos.

Remélem segítettem.

Egy hobbikertész

2014. aug. 18. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!