A hipermarketekben miért nem szedik le a lejárt minőségmegőrzési idejű termékeket?
#7: Javarészt a polc aljában, leghátul vannak a lejárt termékek. Gondolom a vásárlók nem onnan szedik ki a termékeket. Továbbá gondolom tartós termékeknél kevesen vannak, akik nézik a lejárati időt. (Ellenben a romlandó termékeknél annál inkább nézik.)
Plusz, ha nincs ellenőrzés nincs boltbezárás. Ennyi.





10-es!
Ha a konyhasó csomósodik, az jó jel, ugyanis akkor kevés káliumot kavartak bele.
Én azért veszem a Parajdi sót, mert azt ott őrlik a kősóból a szemem láttára.
Nem mérgeznek káliummal.
A közérti sót már úgy “bekavarták” csomósodásxellen, hogy a vgén már egy teáskanálnyi sót tettem a tányéromba, akkor is sótlannak éreztem a levest.
Na, akkor tértem át a Parajdira, amiből elég egy csipetnyi, mert tiszta és erős.





#12#
Tisztában vagyok az általad írtakkal, tudom, hogy csomósodásgátlót kevernek a sóhoz, és az természetes formájában nem is finomra őrölve található.
Az egész gondolatmenet a csomagoláson feltüntetett minőségmegörzési idő, és a fogyaszthatóság közötti eltérés.
Előírás, hogy a csomagoláson feltüntrtett dátum után a terméket kereskedelmi forgalomban eladni tilos, még csökkentett áron is.
A lejárt termék adományozható, nem feltétlenül kell azt megsemmisíteni, ha a dátum lejárt, még sokáig fogyasztható lehet.
Mégis napi rendszerességgel jönnek szembe olyan kérdések, hogy "tegnap lejárt, ehető még, vagy dobjam ki?"
Amire sokan reflexből azt válaszolják, "dobd ki, az már nem jó"
Az esetek jelentős részében semmi baja (nyilván ellenőrizni kell), és erre volt példa a só, ami egy ásvány, bányásszák, vagy tengervízből párolják ki, nem romlandó, de a kereskedelemben annak is van minőségmegőrzési ideje.
Az helyes, hogy lejárt trrmékeket tilos eladni, de akinek olyan van otthon, nem feltétlenül kell kidobni azt.
Winkler Róbert évek óta kóstolgat söröket a YouTube-n, küldenek neki söröket a világ távoli országaiból.
Nála is volt már olyan, hogy megitták a sört, beszéltek róla, "minősítették", közben nézegették a bobozát, és akkor vették észre, hogy évekkel korábban lejárt a minőségmegőrzési ideje.
Természetes, hogy az élelmiszerek jelentős része elromlik, tönkre megy, de az megtörténhet a minőségmegőrzési idő lejárta előtt is, elég hozzá egy sérült csomagolás, nem megfelelő tárolás .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!