Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Multinacionális hipermarketek,...

Multinacionális hipermarketek, szupermarketek! Melyik közülük a legjobb, hogyan rangsoroljátok őket?

Figyelt kérdés

nov. 7. 19:33
1 2
 1/11 anonim válasza:
57%

Nos, én a tapasztalataim alapján – és kizárólag a tapasztalataim alapján – így rangsorolom őket!:

Az első helyen az Auchan áll. Ha mindent egybeveszünk: azaz a választék szélességét, a termékek minőségét, az árakat, az áruházak színvonalát, mindent, akkor az Auchan jelenleg minden egyes téren több mint kétszer olyan jó, mint az összes többi együttvéve. Akkora választék, mint ami ott van, egyetlen másik multicégnél sem található és egyébként köztünk, gyakorlott Auchan-osok között van egy jó mondás: ha valami nincs az Auchan-ban, az sehol máshol sincs. És ez 100%-ban helytáll. Néhány alapvető élelmiszert, amit szoktam vásárolni, összehasonlítottam a más boltokban kaphatóval és a következőket tapasztaltam: kakaós csigából szinte kizárólag az Auchan-ban lehet értékelhetőt kapni, ott viszont kiváló. Még a Tesco-s is megfelel, de a Penny, Aldi, Lidl és a Spar/Interspar kakaós csigái színvonalon aluliak. Tejtermékeik sokkal jobbak, mint ezek közül bármelyikben, a felvágottak úgyszintén. A rágcsálnivalóikkal jelenleg egyetlen másik multi sem tudja felvenni a versenyt, reggeli gabonapehely-választékuk a legnagyobb, minőségben a legjobbak – ugyanez a csokoládékra. Üdítőital-választékuk 3-szor olyan széles, mint bárhol máshol, megfizethetőek és eddig mindegyik kiváló volt (egyébként a másik mondásunk: ami az Auchan-ban nem jó minőségű, az máshol sem az – és ez is így van)! Némely termékeik olcsóbbak, mint az Aldi-Penny-Lidl hármasban, némelyek nem, azok viszont minőségben sokkal jobbak, így megéri az Auchan termékét választani. Szóval jelenleg a verseny tükörsima győztesei és szerintem helytálló kijelentés az, ha csak Auchan lenne Magyarországon, már abból meg lehetne élni mindenkinek csalódás nélkül. Az egyetlen hátránya az Auchan-nak, hogy kevés van belőle, remélem lesz több is majd.

Az Auchan után jóval következik a rangsorban az Aldi-Lidl-Penny hármas, köztük alig van különbség. Közülük talán a Penny a legjobb jelenleg. Bár véleményem szerint az Aldinak vannak a legjobb minőségű termékei a három közül (pl. a pékáruk egyértelműen ott a legjobbak, a tésztafélék, a tejtermékek, az édességek és az üdítő italok úgyszintén), az Aldiban most hatalmasat csalódtam, mert a Penny-vel és a Lidl-lel ellentétben nagyon gyakran nagyon sokáig sok jó termékük hiányzik a polcaikról. Pl. az áfonyalé és a 100%-os szőlőlé már jó ideje nem kapható és lazacos tésztasalit is nagyon ritkán találni. A Penny árarányban jobb, mint az Aldi, valamint ott jobbak a rágcsálnivalók és a felvágottak. A Lidl viszont csalódás, nemcsak, hogy drágult, de a termékeik 99%-a nem éri el az Aldis vagy a Pennys termékek színvonalát (az üdítőital kínálatuk pedig egy ideje a béke s*gge alatt van és minőségben is gyatrák). Egyetlen pozitívum bennük, hogy néhány boltban már van önkiszolgáló pénztár – bárhol, ahol az van, mindig ott fizetek, mert bizonyítottan gyorsabb.

Őket követve a Tesco és a Spar/Interspar zárja a sort. A Tesco-ban a magas termékhiány, a Spar/Interspar üzletekben pedig a minőséghez képest irreálisan magas árak rontják a színvonalat. De mivel döntést kell hozzak, talán a Tesco egy fokkal feljebb van, mert a termékeik (már amik vannak) valamivel jobb minőségűek, mint a Spar/Interspar termékek. Így ők pedig szegények, visszaestek az utolsó helyre, amin az sem segít, hogy ezek közül egyértelműen ott kell a legtöbbet várni a pénztáraknál, még az önkiszolgálóknál is.

Természetesen ezek csak az én tapasztalataim, így szívesen hallgatok érveket, ellenérveket, de ezek alapján a rangsor nálam: 1. AUCHAN, 2. Penny, 3. Aldi, 4. Lidl, 5. Tesco, 6. Spar/Interspar. Most ti jöttök!

UI: néhány szó a hazai (kisebb) üzletláncokról is:

CBA: Óriási pozitív csalódás, jó minőségű termékeket lehet venni viszonylag olcsón (pl. 1000 Ft-ból kitelt annyi nassolnivaló, mint máshol min. 3000 Ft-ért). Hátránya, hogy Hajdú-Bihar megyében már alig van (holott vagy 10 éve még szinte minden városrészben volt).

Coop: A termékek minősége jó, az árak azonban talán itt emelkedtek a legjobban 2019-hez képest.

Privát: A termékminőség gyengébb az előzőekhez képest, az árak viszont magasak.

Reál (ha van még egyáltalán): Régen egész jó termékeik voltak, de brutálisan visszaestek a béke s*gge alá!

nov. 7. 19:34
 2/11 anonim ***** válasza:
46%
Igen, egyértelműen az Auchan a legjobb toronymagasan, ehhez csatlakozom.
nov. 7. 19:58
 3/11 anonim ***** válasza:
75%

Az itteni Auchan sajnos nem jó, penészes, büdös a zöldség gyümölcs részleg, a hűtő is. Választék van bőven, csak gusztusom nincs hozzá. Sajátmárkás cuccait nem szeretem, azt csakis a Lidlből veszek. Így nekem az első a Lidl, a többibe csak akkor megyek, ha olyasmi kell, ami nincs a Lidlben vagy máshol épp akciós.

Ez főleg az élelmiszerre vonatkozik. Ruhát, háztartási dolgot ott veszek, ahol jó áron találok. A Penny kínálatát szeretném, csak itt az a bolt is elég szerencsétlenre sikeredett mióta átrendezték. Olcsóbb vagy egy áron vannak a cuccok, mint a Lidlben, de kicsi és mégsincs akkora választék. A Spar nekem egyáltalán nem jött be, nem tudom, egységesek e az árak, de ami közel van, az drága a többi multihoz képest.

A Tesco úgy 2 éve katasztrófa, üres polcok, lezárt hűtők, így már havonta egyszer sem megyek. Kuponokat sem adnak már (nekem nincs új az appban vagy egy hónapja), hogy azzal vonzóbb legyen.

nov. 7. 20:14
 4/11 anonim ***** válasza:
Az Aldi nem esik útba, így oda tényleg ritkán járok plusz drágább is, de mintha minőségibb lenne pár termék. Hármas voltam.
nov. 7. 20:16
 5/11 anonim ***** válasza:
Tesco, Aldi, Lidl, Spar, Penny. Az Auchant nem ismerem.
nov. 7. 20:34
 6/11 anonim ***** válasza:
57%
Auchan, Spar, Lidl-Aldi, Tesco, Penny
nov. 7. 20:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem rangsorolnám őket. Mindig ott vásárolok, ahol a legjobb nekem megfelelő akciók és termékek vannak. De néhányba azért nem járok, mert vagy nincs a közelben, vagy nehéz lenne eljutni oda.
nov. 7. 23:04
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
Lidl, Aldi az első két helyezett. Utána a Spar és a Penny. A Tesco már minősíthetetlen lett. Hozzáteszem, hogy az Auchan sem rossz, de tőlünk 120 km a legközelebbi, így évente kb 2 alkalommal jutok el, ezért minősíteni sem lenne reális
nov. 8. 06:39
 9/11 anonim ***** válasza:

hú, nem gondoltam, hogy ide fogok valamit írni, de nem bírtam ki...

hogy a tejtermékek valahol jobb minőségűek mint máshol? na, ezen röhögnöm kellett! hát nagyrészt ugyanaz a pár tömegmárka elérhető mindenütt, mitől lenne ugyanaz a termék jobb minőségű az egyik helyen, mint a másikon? tovább már nem is olvastam, olcsó reklám az egész...

de hogy válaszoljak is, az én rangsorom:

lidl auchan penny tesco coop spar aldi.

némi indoklás: lidlben, auchanban valahogy többször sikerül jó akciókat kifogni, a spart és az aldit drágállom (bár aldihoz ritkán volt szerencsém, mert felénk nincs, de amikor mégis ott jártam, drágállottam). tesco nekem középmezőny, manapság divat fikázni, de nekem nincs különösebb bajom vele...

kíváncsi leszek az "új" orosz láncra, de valahogy az az érzésem, abból semmi nem lesz...

nov. 14. 01:38
 10/11 anonim ***** válasza:

Köki tesco, hétköznap 9 óra, egy kiszolgáló van a hús-felvágott-sajt pultra... az árak minimálisabban olcsóbbak mint a spar, ha főleg akciós/saját márkás árút veszel akkor már a spar az olcsóbb

Én a közelség és választék miatt prefereálom a Spart az összes közül, kuponozva nem drágább mint a lidl meg társai.

nov. 14. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!