Hogy lehet az, hogy a hipermarketekben árult paradicsom sokkal tovább eláll, mint a házi, viszont se íze, se bűze?
Hogy üvegházban, tápanyagszegény talajban termesztik, nem szív be napfényt és semmit amitől íze lenne. Egyetlen célja hogy nagyra nőjön és szép legyen. Ehhez nyilván kezelni kell targosítókkal, így el is áll
A házinpedig egy átlagos paradicsom. Olyan földből nő, amiben vannak élőlények, elhalt állatok éw növények, ez mind táplálja. A napfény szintén. És mint egy átlagos paradicsom, nem áll el addig hisz nem azzal a céllal, genetikai módosításokkal és tartósítókkal kezelik aminek egyetlen célja hogy elálljon
Illetve a boltit sokszor hűtőben szállítják és tartják, ami szintén elveszi az ízét
Direkt olyan változatokat termesztenek az üvegházakban a boltok számára, melyek jól bírják a szállítást és a tárolást. Ezek a típusok nem az ízükről híresek. Ha ugyan ezt a típust szabadban termesztenéd, akkor se lenne sokkal másabb.
Otthon más típust termesztesz, és tovább is hagyod érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!