Hogyan szoktátok fogyasztani a paprikát?
Általában vajat, újabban tömlős sajtot kenek a kenyérre, ami jóval olcsóbb, és a kenyeremet olykor meg is pirítom a gáztűzhelyen. Aztután felvágom a paradicsomot cikkekre, a paprikát pedig hoszú hasábokra, majd alaposan megsózom. Így eszem a paradicsomot, a paprikát a vajas, vagy sajtos kenyérrel, amit szintén megsózok. A paradicsomot, paprikát mártogatom a sóba. Néha teszek a kenyérre egy kis csípős paprikakrémet is. Ha van hagyma vagy uborka, abból is vágok karikákat, vagy hosszabb hasábokat. Ha jó csípős zöldpaprika is van, abból is harapok egyet-egyet. Mikor már marja a számat, hörpölök rá a befőttes üvegből egy kis tejet. Néha mindehhez még megfőzök két-három tojást is, hogy megfelelő állagú legyen a sárgája, így valódi kulináris élvezetben lehet részem.
Ezen kívül túrós tésztához szoktam megsütni a paprikát, vagy pedig paradicsom levesbe is teszek néhány karikát, jó ízű lesz tőle. Megtölteni ugyanakkor nem szoktam, mert nincs mivel és vesződséges munka. Lecsót sem készítek, mert azt lehet venni a boltban.
Nyilván valami debil.
Ez a rohadt oldal meg egy iszonyú debilmágnes.
Hát ha épp kezd beérni a cuccis a kisbertben és van egy rahedli paprikád, akkor vannak tippjeim.
Mediterrán grill zöldség
Paprikás hummusz
Töltött paprika
Saláták
Rizottó vagy paella
Tésztaételek szószába, pl spagetti, lasagne leturmixolva
Levesbe, pörköltbe az íze miatt
Szalonna sütéskor a nyársra a hagyma és a szalonna közé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!