Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Szerintetek normális az hogy...

Szerintetek normális az hogy Magyarországon ünnepekkor mindig be van zárva minden? Egyébként miért van ez?

Figyelt kérdés
Nyugati országokban minden nyitva szokott lenni, a gazdaságnak is jobbat tesz, és az emberek sem szorulnak rá arra, hogy egy benzinkúton az automatikusan nyíló és záródó ajtón kívül kerüljenek a sor miatt, mert hogy csak ott lehet venni alapvető élelmiszereket… a nővérem az államokban él, és voltam is kint nála, hatalmas buli van és marha jó minden nyitva, ide hazajövök, minden be van zárva és egy lassú halál érzés fogja el az embert.
jan. 1. 21:55
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

"beülni meg csak alkalmakkor szokás, nem rendszeresen"

Nem hát, a Festekre sem naponta járnak nyáron, meg az Oktoberfest is üres. A nejem kolleganői ott rohadnak mindennap, 100 eurókat dobálnak ki a félcsirkékre meg a kolbászokra. Gasthofba is többet járnak egész biztosan, mint a külföldi...(sokkal mi sem találkoztunk ott)

jan. 2. 21:22
 42/48 anonim ***** válasza:
ja ez kimaradt: a volt főbérlőm mindennap a városban ebédelt, mintahogy a volt alsó szomszédom is. az 1 órás munkaszünetekben meg tele a Metzgerei a városban, ahol postázom, mert ott van menü ebédre. ha annyira főznek, vinnének munkába, nem költögetnének 5 eurókat egy Leberkäse Semmelre...
jan. 2. 21:26
 43/48 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem az a nem normális, hogy nálunk az év végén az ünnepnapok és a szünetek össze vannak mosva. December közepétől egészen január második hetéig a fehér tetején áll minden, mert mindenki össze vissza tart nyitva. Ügyet intézni nem lehet, postai csomagok összetorlódnak, tömegközlekedés egy káosz.
jan. 3. 01:39
 44/48 anonim ***** válasza:
13%
A rövidített nyitvatartást szorgalmaznám, nem a teljes bezárást! Agyrém az egész.
jan. 3. 01:41
 45/48 anonim ***** válasza:
53%

Tudod, 30 éve élek Bayerben, és hidd el, föznek, jóval több mindent, mint amit te gondolsz!

Természetesen nem "magyarul", itt a leves nem igazán divat (Mo-on is fölösleges szerintem!)

A gyerekeim itt házasodtak, a másik felek családjait is ismerem, rajtuk keresztül is rengeteg mindenkit, a baráti körünk is bajorokból áll, sok mindenkivel éppen a fözés, mint hobbin kesztül kezdünk kapcsolatba kerülni.

Persze ha te csak a kliséket ismételgeted, attól még nincs igazad!

jan. 3. 08:21
 46/48 anonim ***** válasza:
Mennyi okos rosszindulatú ember.
jan. 3. 11:40
 47/48 anonim ***** válasza:

"A nagy faxt főznek. 10 éve élek Bajorországban... van kb 3 ételük, a német konyha kimerül a Krustenbraten mit Knödelben kb. és hetközben tuti, hogy csak az főz, aki otthon ül... Aki dolgozik azok java 30 perc alatt összedob egy salátát, amit már főzésnek hívnak. (Személyes tapasztalat...) Elhívtak 2 éve szilveszterezni, azt mondta a nő "főz". Ehhez képest olvasztott sajtos valami trutyit kenegettünk kenyérre, meg a java csak melegített valami volt. Totál mást jelent náluk egy 3 fogásos menü, mint nálunk. A fiam osztálytársa volt nálunk, igazi húslevest nem evett még, elétoltuk a tányért, annyira ízlett neki, hogy a második fogásból már nem is akart enni. Vagy legalább 200 ilyet tudnék mesélni. Akkor bocsánst, javítok, nem németek, hanem a bajorok nem a konyhatündérkedésükről híresek."

Ezzel egyet tudok érteni.

Nagyon sokan járnak Metzgereibe és Backereibe. Kb ugyanazt veszi az ember felváltva. Leberkase, és wurstok, esetleg fasírt. Étteremben sem valami változatos a felhozatal. Egyébként amilyük van nagyon finom.

Nekem nem jött be igazán az ott lét, nyirkos volt, minden héten esett az eső és nem tudtam változatosan enni, hiába is próbáltam, nem volt erőm rá, időm is alig. Ez a két tényező volt nagy gond, vasárnap lett volna erőm elmenni bevásárolni, de mivel minden zárva volt esélytelen lett volna. Úgyhogy hiába magyarázza meg a sok nagyokos hogy egyszer kell nagybevásárlás, nem mindenki teheti meg. Főleg ha kevés a fizetésed és be kell osztanod a pénzed, mert nem tudod mire adj ki többet. Mondták nekem non stop mikor ott laktam ezt vegyél azt vegyél, amazt vegyél.... oké de miből? Mikor? Vicc.

jan. 3. 14:18
 48/48 anonim ***** válasza:
mindenki a saját pénzével gazdálkodjon, ne a másikat okítgassa.
jan. 3. 14:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!