Nem normális, aki ma tanár szeretne lenni Magyarországon?
Magyarországon nincs szükség tanárra, ezt a fizetésükből is meg lehet állapítani: 200-250E nettó.
Legyél influencer vagy minél közönségesebb celeb, a tízszeresét is megkapod.
De, normális, csak tényleg komolyan mérlegelni kell, hogy neked ez megéri-e. Én pont így voltam, csak szociális munkásként, mindig mindenki mondta, hogy azzal kb éhen lehet halni, nem becsülik se anyagilag, se más szempontból, én még mindig mondtam, hogy jó, de ez érdekel, nekem nem fontos a pénz, blablabla... Persze, csak aztán rájöttem, hogy a nem fontos a pénz és a hideg vízre se elég között van némi különbség, arra nem adnak kenyeret a boltban, hogy én amúgy jól végzem a munkám és fontos feladatot látok el. Meg hát ja, kinek is fontos? Az államnak, aki a munkáltatóm (volt) láthatóan nem fontos.
Na most ez szóról szóra igaz a pedagógusokra is.
De nem akarlak lebeszélni, szép hivatás, rohadt nagy szükség van jó tanárokra, csak számolj vele, hogy jó eséllyel pár év után pályát fogsz módosítani.
Ha keresel valakit, aki eltart, és te csak hobbiból dolgozol, akkor nem gáz.
Ha függetlenségre vágysz, akkor 250 ezerből nem leszel az soha.
És ne várd, hogy itt változni fog valami.
A kormány úgy tekint a tanárokra, mint a gyermektelenekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!