Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Auchan, Tesco, Penny, Aldi,...

Auchan, Tesco, Penny, Aldi, Lidl. Melyik az amelyik viszonylag pénztárcabarát, ti hova jártok, és miért?

Figyelt kérdés
dec. 8. 16:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Lidl. Én a helyzethez képest megvagyok elégedve az árakkal és a termékek minőségével is. Húst veszek ott ritkán, az marad a hentesnél.
dec. 8. 17:18
 2/14 anonim ***** válasza:
51%

Auchanba járok, mert nagy a választék, és a nagy választék okán, mindig van olyan akciózás, ami miatt pénztárca barát is.

Kisebb bevásárlásoknál az Aldiba járok, mert nem pénztárca barát.

Amúgy nem vészes, megfizethető, sőt 1-2 cuccnak jó ára van, de ahova én járok, (és ez sok helyen így van)

egymás mellett van az Aldi, meg a Lidl.

És sokak fejében az él, hogy a Lidl olcsóbb, mint az Aldi, (átlagban talán tényleg olcsóbb kicsit)

ezért a tömeg mindig a Lidl-ben van.

Ezért járok az Aldiba.

A Lidl zsúfolt, nyomorogni kell, már a bevásárló kocsik elrendezése is katasztrófa, nem lehet a kicsikhez hozzájutni, közel vannak egymáshoz a polcok, kerülgetni kell a sok parasztot, egy Lidl-ös bevásárlást vagy ideg összeroppanással, vagy egy könnyebb testi sértéssel tudok csak túlélni.

Nekem megér 50 forintot, hogy kényelmesen vásárolhassak, a fillérbaszó suttyók csak tapossák egymást 50 ft-ért a Lidl-ben, köszi, és az Aldit választom.

De összességében ez nem sokat nyom a latban, alapvetően az Auchanban vásárolok, még ha az egész városon keresztül kell mennem, akkor is. Leszarom. Nagy parkoló, nagy vevő tér, nagy választék... Minőségben is, van kiváló termék mindenből, de vannak gagyik is, tök olcsón... mi kell még?

Az ilyen Penny, Coop, Spar, stb nyomortanyákat, messziről köpködöm.

dec. 8. 17:24
 3/14 Justinianus ***** válasza:
39%
Amelyik legközelebb van. Beb.szna, ha már az élelmiszernél is a pénztárcát kellene nézni. Kétezer kalória kb. kétezer forintból kihozható, hatvanezer forintot meg kukázással is össze lehetne havonta hozni.
dec. 8. 17:44
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Penny, legolcsóbb mind közül
dec. 8. 17:47
 5/14 anonim ***** válasza:
44%
Járni? Sehova! Ugyanis házhoz jön az Interspar is, és a Tesco is. Korábban rendeltem online a Tescoból. De mostanában az Intersparból rendelek online. 24 karton ásvány víz, 24 karton Coca Cola. 24 energia ital. Meg iselymiket szoktam online rendelni. Ép ma hozott az intersparos futár egy havi adagot.
dec. 8. 17:56
 6/14 anonim ***** válasza:
55%
Amelyik útba esik abba megyek, nem fogok pár forint különbségekért ide-oda mászkálni. Csak a Penny-t kerülöm, elég igénytelen.
dec. 8. 20:21
 7/14 anonim ***** válasza:

Aldi meg Auchan nincs nálunk.

Pennybe szinte minden héten megyek, Lidlbe úgy átlag másfél hetente. A Pennyben sokkal több olyan dolgot akcióznak, amit venni szoktam. Régen a Lidlben a csak ott kapható áruk minősége jobb volt, a Pennyben rosszabb, de mára ez kiegyenlítődött, sok Lidles cucc rossz minőségű lett, sok Pennys meg feljavult. Pl. a Sissy tejtermékek régen botrányosak voltak, most van olyan zöldfűszeres rántott sajt, ami jobb minden bárhol kapható rántott sajtnál, plusz még olcsóbb is.

Sparba szoktam még úgy havonta menni, ha sok akciós dolog van.

Tescoba régen hetente mentem, de olyan drága lett már, hogy ide is csak akciós dolgokat venni érdemes menni, úgy kéthavonta, mert ritkán vannak értelmes dolgok akciózva.

Az akciókkal megspórolok heti 4-5 E Ft-ot, ami éves szinten minimum 200 E, és csak annyiba telik, hogy végignézem az akciós újságokat. Plusz a Coop bolthoz képest még 300 E-t spórolok, ez így már fél millió évente... Akinek fél misi ide vagy oda nem számít, annak gratulálok. És akkor még nem számoltam, hogy az akciók miatt be vagyok tárazva rengeteg dologból, így nem kell külön boltba szaladozni drága benzinnel azért, mert elfogyott mondjuk a wc-papír, hiszen van egy zsákkal a pincében, ami feléért vettem, mint amennyiért egy ötletszerűen választott boltban megkapnám.

Ja, és a tömeg mindenhol csak 9 felé szokott kialakulni. Ha fél 9-ig a pénztárhoz jutok, akkor nem kell sokat várakozni.

tegnapelőtt 06:01
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Lidl és Aldi a legtöbbször. Időnként Penny és Spar, de azok ritkán. A Tesco nagyon lepukkant már. Auchan tőlünk 120 km, így nem opció
tegnapelőtt 09:15
 9/14 Alain Delon ***** válasza:
100%
Egyik sem olcsóbb. Egyiknél ez az olcsó, másiknál az. Mindbe kell járni és ki lehet tapasztalni, hogy mit hol érdemes megvenni.
tegnapelőtt 09:17
 10/14 anonim ***** válasza:
Lidl leginkább de ami akciós azt figyelem.
tegnapelőtt 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!